Институтът по психология към МВР работи по проект "Новият полицейски лидер"

Снимка: Архив
Институтът по психология към МВР работи по проект "Новият полицейски лидер". Той се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд. Проектът е със срок на изпълнение до 23-ти януари 2015-а година и има за цел подобряване и модернизиране на управленско-административния капацитет в МВР чрез актуализиране и усъвършенстване на познанията, стиловете и практиките на лидерство на средния ръководен състав в съответствие с ефективните управленски модели в организациите от сферата на сигурността.

Комисар Росен Йорданов – зам.-директор на Института по психология към МВР, разказа повече за проекта в предаването "Преди всички".

През годините се е насложил много страх и много неувереност в лидерите в министерството. В министерството все повече виждам хора, които са служители, но не са и ченгета. Искам този проект да бъде проектът, който ще промени реално манталитета, разбирането за това какво означава да бъдеш лидер, а не да бъдеш просто началник, коментира Йорданов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!