Представител на Изпълнителния съвет на ЕЦБ на посещение в Гърция

Снимка: Архив
Представител на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка пристига на посещение в Гърция, за да ревизира напредъка на реформите в страната, съобщава "Ройтерс". Гърция ще се нуждае от трети спасителен пакет от финансова помощ. Това изненадващо изказване направи германският финансов министър Волфганг Шойбле броени седмици преди изборите в Германия, пише по темата днес британското издание "Дейли Телеграф" и припомня, че икономистите отдавна предвиждат, че Гърция ще се нуждае от този трети спасителен пакет, тъй като страната не успява да контролира растящия си дълг, а икономиката продължава да се свива заради непредприетите мерки за икономии.

Външните министри на страните от ЕС се събират днес в Брюксел на извънредна среща, за да съгласуват позицията на Съюза за ситуацията в Египет.
Възможно е да бъдат преразгледани европейските помощи за тази страна за периода 2012-2014 г., които възлизат на 5 милиарда евро.
Очаква се на днешната среща да бъде обсъдена възможността от налагане на временна забрана за доставка в Египет на оръжие и на техника с
двойно предназначение. Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън е готова да се върне в Кайро с посредническа мисия за намиране на решение на кризата в Египет, съобщи Франс прес. При последното си посещение Аштън, заедно със специалния представител на ЕС за средиземноморското сътрудничество Бернардино Леон, застъпиха идеята за политически преход, включващ всички политически сили в това число и "Мюсюлмански братя".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!