ЕС призова международната общност да изчака доклада за Сирия на инспекторите на ООН

Снимка: Архив

ЕС призова международната общност да изчака инспекторите на ООН да приключат доклада си за използването на химически оръжия в Сирия преди да предприеме решителни действия, предаде ДПА, цитирайки Майкъл Ман, говорител на върховния представител на Съюза за външната политика и сигурността.

Катрин Аштън също изчаква доклада на ООН преди да обвини сирийския реижим, подчерта Ман, но призна, че няма доказателства за обратното.

 


Словения ще има нужда от финансова подкрепа от чужбина, за да завърши банковата си реформа и не трябва да се страхува да потърси така помощ. Това заяви Ерик Берглоф, главен икономист на Европейската банка за възстановяване и развитие на среща с лидери от финансовия сектор на страната.


Все повече експерти смятат, че Словения ще трябва да поиска международна помощ в следващите няколко месеца, за да приключи процесът по оздравяване на тежко задлъжнелия си банков сектор, доминиран от държавата, отбелязва Ройтерс.


Любляна се оптва да се справи с лощте кредити стиганли до около 7,5 млрд. евро в края на миналата година.

 


През следващата година Литва ще подаде до ЕК молба за присъединяване към еврозоната, съобщи ИТАР-ТАСС. Според плановете на правителството страната трябва да въведе единната европейска валута от 2015 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!