Илияна Йотова: В интерес на България е да има квоти за бежанците

Автор:


България ще спечели от въвеждането на квоти за разпределение на бежанци в Европейския съюз, заяви за "Хоризонт" евродепутатът-социалист Илияна Йотова в коментар на приетото от Европейската комисия предложение за определяне на квоти за държавите-членки за прием на мигранти на тяхна територия.
 Според Йотова, която е и инициатор на идеята за определянето на квоти, с предложението си за този принцип, Европейската комисия е направила важна стъпка напред, но планът няма да бъде приет лесно от някои страни-членки, смята Йотова.
 Тя е оптимист, че по време на насроченото за сряда обсъждане на темата в Европейския парламент ще се получи конструктивен дебат и очаква да се обърне внимание и на проблема с приема на бежанци, който съществува и в България. Трябва да си даваме ясна сметка, че квотният принцип е добър за страната ни, тъй като с разпределението от 1 % бежанци, които ние трябва да приемем, това е нищо в сравнение с това, което вече България е приела до този момент, каза евродепутатът Илияна Йотова.

Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!