Еврорадио игри: Как можете да посетите Европейския парламент напълно безплатно групово и индивидуално и какво е интересното там

До Европейския парламент (ЕП) можете да се докоснете по уникален начин в посетителския център в Брюксел или така наречения Парламентариум, където деца и възрастни могат да открият по нов начин повече информация за институцията, която ги представлява.
Една от уникалните характеристики на центъра е, че той е достъпен на всичките 24 официални езика на ЕС. Това е възможно чрез малки, ръчни аудиовизуални пътеводители, които могат да се конфигурират според предпочитания език. Тези аудиовизуални пътеводители показват информация и кратки филми на всеки етап от посещението.
Всеки пътеводител може да бъде адаптиран със специални опции за деца и има усъвършенстван аудиософтуер за посетители със слухови увреждания. Ако имате нужда от помощ, служителите са на разположение на всяко ниво.
Специални едночасови обиколки са предназначени за деца от 8 до 14 години и всеки етап от посещението е достъпен за тях. Децата получават безплатно свой ръчен аудиовизуален пътеводител.
Посетителският център е достъпен с метро, автобус и влак. Също и пеша – до европейския квартал от центъра на града. До ЕП няма много паркинги, така че е препоръчително да не сте с автомобил. Препоръчваме да си отделите поне час, за да стигнете до центъра. Парламентариумът е отворен целогодишно с изключение на официалните празници. А какво ново предстои да бъде открито в Брюксел можете да разберете от звуковия материал.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!