Старозагорската езикова гимназия със спечелен проект по програма „Еразъм +“

Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“  в Стара Загора и тази година бе одобрена за европейско финансиране по свои проекти. Френската езикова гимназия ще работи в следващите две години по два нови проекта по програмата за стратегическо партньорство „ЕРАЗЪМ +“ – дейност К2. Гимназията ще осъществява обмен с учебни заведения от няколко страни- членки на Европейския съюз като Португалия, Швеция и Холандия.

Това е поредният европейски проект, който ГПЧЕ „Ромен Ролан“ успява да спечели. Проектите са в няколко модула, като основната цел е да бъдат развити лидерските умения на специалистите, заети в сферата на училищното образование, както и да се стимулират и развиват възможностите на подрастващите още в гимназиална степен

Финансовата стойност на проектите, осигурена по програма „ЕРАЗЪМ +“, възлиза на 32хил евро. Периодът на изпълнение е 2г., а близо 20 ученици и 10 учители от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ ще бъдат включени в реализацията на дейностите.

Програмите на Европейския съюз и по- специално ЕРАЗЪМ + ни дават възможност да попълним онези липси, които традиционното българско образование оставя“, заяви Таня Маджарова- преподавател в старозагорската езикова гимназия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!