С поредица от интерактивни и забавни онлайн събития отбелязват Европейския ден на езиците

През 2020 година се навършват 10 години, откакто Съветът на Европа решава да отбележи за първи път Европейския ден на езиците. Тази година заради световната пандемия 10-годишнината ще бъде отпразнувана чрез поредица от от интерактивни и забавни онлайн събития. Културни институти и посолства в България отново ще отбележат заедно Европейския ден на езиците от 30 септември до 2 октомври под мотото "Открий превода!“. За първи път празникът на езиците ще бъде достъпен от всяко кътче на България.

Красимира Танчева, която е мениджър проекти на British council в България, казва: "Тази година заради извънредното положение събитието в страната ни ще се проведе на 30 септември, като заедно с Деня на езиците, ще бъде честван и Денят на преводача. Целта на тези събития е да приближи културата и езика на участващите културни центрове до гражданите."

Участието за всички събития е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на edl-bulgaria.eu. Всеки е добре дошъл да се присъедини в онлайн играта и във виртуалните срещи с представителите на 19-те страни. Ще можете да участвате в интерактивни, виртуални събития, викторини и игри на различни теми – музика, природа, култура, културно наследство, а и ще научите повече за най-добрите възможности за езиково обучение.

Още по темата чуйте в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!