Европейска народна партия

Европейската народна партия (EPP) е дясноцентристкото политическо семейство на Европа. Тя се стреми към Европа на ценностите, която е близка до хората и се основава на демокрацията, прозрачността и отговорността, както и към..

обновено на 23.04.14 в 13:43

Партия на европейските социалисти

Партията на европейските социалисти (ПЕС) обединява 53 социалдемократически и работнически партии от Европейския съюз и съседни държави. В центъра на предизборната кампания на ПЕС за европейски парламент ще бъдат хората. Тя ще отразява..

обновено на 23.04.14 в 13:42

ЕС Демократи

ЕUD е общоевропейски алианс на критици на ЕС и противници на членството в ЕС. ЕUD се противопоставя на по-нататъшна централизация на власт в Брюксел и иска правомощията да бъдат прехвърляни обратно към националните и регионалните парламенти и..

публикувано на 23.04.14 в 13:36

Европейско християнско политическо движение

Европейското християнско политическо движение (ЕХПД) е политическа асоциация на християндемократически партии и организации, които са активни на всички разнообразни политически равнища в Европа. ЕХПД е представено на национално или европейско равнище..

публикувано на 23.04.14 в 13:28

Алианс на европейските национални движения

Политическата партия на европейско равнище „Алианс на европейските национални движения“ бе сформирана в Будапеща, Унгария на 24 октомври 2009 г. от редица националистически партии и национални движения от различни държави в Европа. Оттогава АЕНД..

публикувано на 23.04.14 в 13:23

Европейски алианс за свобода

Европейският алианс за свобода (ЕАС) е общоевропейски алианс от членове на Европейския парламент, членове на национални и регионални парламенти и партии, обединени в рамките на политическа платформа, в която се призовава за национална свобода и..

публикувано на 21.04.14 в 12:06

Европейски свободен алианс

Европейският свободен алианс (ЕFА) работи за осъществяване на идеята за „Европа на народите“. Той обединява 40 прогресивни националистически, регионалистки и автономистки партии в целия ЕС, които са представители на нации без държави, на региони и на..

публикувано на 21.04.14 в 12:05

Европейска демократическа партия

Европейската демократическа партия обединява партии и представители, които искат един по-демократичен, интегриран Европейски съюз, който е по-близък до своите граждани. Европа е изправена пред съчетание на кризи: икономическа, социална,..

публикувано на 21.04.14 в 12:05

Движение за Европа на свободите и демокрацията

MELD се ангажира с принципите на демокрацията, свободата и сътрудничеството между суверенни държави, като полага усилие да възпрепятства пълното бюрократизиране на Европа. Нашите членове са против по-нататъшна европейска интеграция чрез договори и..

публикувано на 21.04.14 в 12:04

Партия на европейската левица

Партията на европейската левица обединява демократични партии на алтернативната и прогресивната левица на европейския континент, които се стремят към последователно преобразуване на днешните социални взаимоотношения, за да се..

публикувано на 21.04.14 в 12:04

Алианс на европейските консерватори и реформисти

Алиансът на европейските консерватори и реформисти (АЕКР) обединява партии от цяла Европа, които вярват в личната свобода, парламентарната демокрация, националния суверенитет, сплотените семейства, ниските данъци, стабилните финанси, свободната..

публикувано на 21.04.14 в 12:04

Зелени

Европейската зелена партия е политическа сила, която може ясно да бъде разпозната по своя ангажимент за екологична отговорност, индивидуална свобода, приобщаваща демокрация, многообразие, равенство между половете, устойчиво световно..

публикувано на 21.04.14 в 12:03

Алианс на либералите и демократите за Европа

Партията „Алианс на либералите и демократите за Европа“ (АЛДЕ) е партия, отстояваща либерални демократични ценности в Европа. В АЛДЕ членуват над 55 либерални партии от целия континент, като съответно алиансът прилага принципа на..

публикувано на 21.04.14 в 12:03