Цацаров: Трудно ще стигнем до хората, злоупотребили с личните данни в подписките

Главният прокурор Сотир Цацаров призна, че много трудно ще се стигне до лицата, написали чужди имена и ЕГН-та в подписките за регистрация на партии и коалиции за участие в предстоящите европейски избори. Въпреки това прокуратурата ще положи усилие..

публикувано на 17.04.14 в 13:00

Борисов без коментар за номинацията на Делян Пеевски

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не пожела да коментира номинацията на Делян Пеевски за евродепутат.  Аз отговарям за ГЕРБ, не отговарям за ДПС. Никога не се бъркам в работата на другите партии. Аз отговарям за моята листа, кой ще бъде в моята партия и..

публикувано на 17.04.14 в 13:00

Първан Симеонов: Номинацията на Пеевски за евродепутат може да поднови общественото брожение

Политологът Първан Симеонов коментира в "Преди всички" начина, по който беше наредена листата за евродепутати на ДПС. ДПС през всичките години на съществуване се опитва да балансира между два рефлекса. Единият е да бъде сурово и да излъчва..

публикувано на 17.04.14 в 12:59

ДПС обявява листата си за евроизборите, Пеевски е втори

Очаква се днес ДПС да обяви листата си за евроизборите. Делян Пеевски остава в листата на второ място. Водач ще е досегашният евродепутат и заместник-председател на движението Филиз Хюсменова . Вчера близо четири часа ръководството и..

публикувано на 17.04.14 в 08:50

Делян Пеевски - втори в листата на ДПС за евровота

Водач на листата на ДПС за евроизборите ще бъде досегашният евродепутат и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова. Делян Пеевски остава в листата на второ място. Решението не е окончателно и ще бъде взето в четвъртък.  Въпреки обявеното..

публикувано на 16.04.14 в 22:10

Венцислав Караджов: Софтуерът на ЦИК не дава достатъчно ниво на защита на личните данни

Проблемът с проверката на ЕГН-тата в сайта на ЦИК идва от това, че разпоредбата е нова и не е налице достатъчно висока степен на защита на личните данни. Това каза в предаването „Преди всички“ новоизбраният председател на Комисията за защита на..

публикувано на 16.04.14 в 12:06

Орбан след изборната победа: Унгария е най-единната страна в ЕС

На парламентарните избори в неделя унгарският народ реши да даде на министър-председателя си Виктор Орбан още четири години на власт, пише британският  The Guardian. Орбан успя да запази конституционното си мнозинство в новия парламент, информира и..

обновено на 16.04.14 в 11:11

Николай Бареков: ГЕРБ е на път да се върне във властта

Според лидера на "България без цензура" Николай Бареков ГЕРБ е на път да се върне във властта. Той заяви това   в Пловдив на митинг, организиран от партията в центъра на града. Бареков за пореден път призова за оставката на кмета Иван Тотев,..

обновено на 16.04.14 в 11:03

Томислав Дончев: Присъствието на Пеевски в листата за евроизборите е особен флирт с общественото мнение

Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за европейските избори, каза в предаването "Преди всички", че трябва да бъде направен опит, колкото и да е трудно в тази ситуация, в предстоящата изборна кампанията да има европейски дебати. И..

публикувано на 09.04.14 в 08:05

Илияна Йотова: Трябва изцяло да се смени философията на управление в Европа

Предстоят ни избори, които няма да имат нищо общо с тези, които направихме през 2007 година, когато България се присъедини към Европейския съюз, нито с изборите през 2009 година. В момента публичното пространство в България, политическото..

публикувано на 07.04.14 в 11:10

Амбицията на БСП е да стане първа политическа сила на изборите за Европейски парламент

Ще търсим доверието на хората с амбицията да сме първа политическа сила на изборите за Европейски парламент. Това заяви днес във Варна председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев . По думите му столетницата е единствената партия, която..

публикувано на 06.04.14 в 13:55

"Народен блок" издига кандидатурата на Янаки Ганчев за евродепутат

Инициативен комитет "Народен блок" издигна кандидатурата на Янаки Ганчев за Европейски парламент. Самият Ганчев обясни, че целта му е да бъде в тройката на тези избори, след което да стартира национална кампания за провеждане на референдум за..

публикувано на 05.04.14 в 14:50

Стартира мониторинг на Евроизбори 2014

"Социалните медии и европейските избори" - това е темата на конференция в Европейския парламент.  В нея участват заместник-председателите на ЕП Александър Алваро и Отмар Карас. Презентация ще направи Алек Рос, главен съветник в областта на..

публикувано на 03.04.14 в 17:44