Селекционерът на Дания освободи 8 футболисти

Николай Йоргенсен остава в групата за шампионата на планетата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Дания по футбол Оге Харейде и помощникът му Йон Дал Томасон започнаха да освобождава играчи от разширения състав за Световното първенство и в момента групата е съкратена до 27 души.

Късно снощи бяха освободени осем футболисти от лагера на Червения динамит. Сред тях са халфът на „Саутхемптън“ Пиер Емил Хьойберг, както и тримата изненадващо повикани в средата на май: нападателят Кенет Зохоре („Кардиф Сити“), крилото Роберт Сков (ФК „Копенхаген“) и халфът Матиас Йенсен от „Нордселанд“. Останалите са Риза Дурмиси, Йеспер Хансен, Даниел Вас и Николай Бойлесен.

Известният с прякора си Лорда 30-годишен нападател Никлас Бендтнер, който в момента е в „Розенборг“, засега остава в тима, но има големи съмнения дали няма да е от следващите освободени.

Вчера Бендтнер беше принуден да излезе предсрочно от терена по време на мача с „Бран“ (Берген) от норвежкото първенство заради съмнения за разтежение в слабините. Днес при пристигането си на лагера на отбора ще премине медицински тестове, за да се установи сложността на травмата.

Най-важният играч за момента е халфът на „Тотнъм“ Кристиан Ериксен, който буквално сам класира страната на Мондиала. Норвежкият треньор на тима също така остави в групата нападателят на „Фейенорд“ Николай Йоргенсен, халфът на „Вердер“ (Бремен) Томас Дилейни, защитникът на „Борусия“ (Мьонхенгладбах) Яник Вестергорд и нападателят Юсуф Поулсен от „Ред Бул“ Лайпциг.

Окончателният състав от 23-ма футболисти трябва да бъде редуциран до 4 юни, два дни след като датчаните ще играят контрола със съседите си от Швеция.

Дания е в група „С“ на Световното първенство заедно с отборите на Франция, Австралия и Перу.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!