Търговският излишък на Германия расте на пук на прогнозите за спад

Германският търговски дефицит нарасна до 13.2 млрд.евро през Август, спрямо 10.6 млрд. месец по-рано. Данните са по-добри от очакванията на анализатори, които прогнозираха цифрата за август да е 9.8 млрд.евро. Текущата сметка обаче се свива през август до 7..

публикувано на 10.10.11 в 07:51

Лидерите на ЕС на думи се справят с кризата

Уикендът произведе новината, че лидерите на ЕС - Франция и Германия подготвят план за решаване на дълговата криза в Еврозоната, който ще бъде обявен до края на месеца. Сутрешната търговия на международните пазари показва, че като че ли борсовите играчи са..

публикувано на 10.10.11 в 07:33

Да приватизираме ли по време на криза или не? Да продаваме ли въобще държавната собственост? Изобщо остана ли нещо за приватизация в България?

  Това са само някои от въпросите, които изникват, когато стане дума за приватизация, а единственото, с което общественото мнение свързва думата приватизация е нещо нечисто, несправедливо и вредно. Няма съмнение, че това е общото разбиране за..

публикувано на 03.10.11 в 12:07

Международната финансово-икономическа криза – актуален преглед

  Гръцката дългова криза отново е на фокус. Макар на много хора да им писна да четат и да слушат за огромните гръцки дългове, търговски и бюджетни дефицити, както и за ежедневните стачки и бунтове свързани с   правителствените действията и намеренията по..

публикувано на 03.10.11 в 11:24