Лек ръст на износа на автомобили в Япония

Японският износ на леки автомобили, камиони и автобуси през изминалия месец август е отчел слаб ръст от 1.5% на годишна база през миналия месец август. По данни на Японската асоциация на автомобилните производители през осмия месец от годината..

публикувано на 30.09.16 в 10:02

Спад на продажбите на дребно в Германия през август спрямо юли, но при солиден техен ръст на годишна база

Продажбите на дребно в Германия регистрираха през август по-голям от очакваното спад спрямо предходния месец, но в същото време отчетоха солиден ръст на годишна база, показват данни на немската федерална статистика Destatis. Това сякаш потвърждава,..

публикувано на 30.09.16 в 09:56

Скок на автомобилното производство в Япония

Японската автомобилна индустрия записва солиден ръст през последната година. Според данни на Японската асоциация на автомобилните производители, производството на леки автомобили, камиони и автобуси в Страната на изгряващото слънце през месец..

публикувано на 30.09.16 в 09:53

Йената и франка на едномесечни върхове срещу долара заради повишаването на рисковете

Японската йена е на път да реализира днес трето поредноп тримесечие на растеж, докато швейцарския франк е стабилен заради опасенията около Дойчебанк, които намаляват апетита на инвеститорите за рискови покупки. Йената се търгува около 101.20..

публикувано на 30.09.16 в 08:16

По-добро от очакваното представяне на икономиката на САЩ през второто тримесечие

Американската икономика нарасна с малко по-добро от очакваното темпо през второто тримесечие след доста анемичен растеж в началото на годината, благодарение на по-солидно повишение на износа и на по-скромно спрямо предварителните оценки свиване на..

публикувано на 29.09.16 в 16:25

Слабо повишение на молбите за помощи при безработица в САЩ до 254 хиляди

Броят на американците, попълнили молби за помощ при безработица, се повиши слабо през последната седмица, но продължава да се задържа в доста ниски нива, отговарящи на по-нататъшно укрепване на трудовия пазар в САЩ. Заявките за социални помощи..

публикувано на 29.09.16 в 15:45