Търговията с дялове от първия борсово търгуван фонд на БФБ-София стартира

Снимка: БГНЕС

Търговията с дялове от първия борсово търгуван фонд  на БФБ - София започна вчера. Фондът Expat Bulgaria SOFIX UCIT ETF е създаден от управляващото дружество Експат Асет Мениджмънт ЕАД. Борсовият му код е BGX. Фондът се търгува в Сегмент борсово търгувани продукти на Основния пазар BSE на БФБ - София.

Фондът ще инвестира в компаниите, които формират водещия индекс на БФБ - София – SOFIX и ще може да прави вложения в депозити и държавни ценни книжа.

Стартът на търговията с първия борсово търгуван фонд е важно събитие за българския капиталов пазар. Продукти като варианти и сертификати са следващата стъпка по отношение на продуктовото разнообразие на борсата, каза Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ - София, на официалната церемония.

Номиналната стойност на един дял от фонда е 1 лев. Вид на дяловете: безналични, поименни, свободно прехвърляеми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

SOFIX прекъсна печелившата си серия, но въпреки това скача с 8.6% през септември

Българска фондова борса си взе малка почивка от поредицата силни повишения през тази седмица и завърши последния ден от месеца оцветена в червено. SOFIX прекъсна 9-дневната си печеливша серия и отстъпва с 1.09% до ниво от 504.58 пункта, но въпреки това записва значителен ръст от 8.6% през месец септември. По-голямата част от оборота за..

публикувано на 30.09.16 в 17:30

Червено настроение за капиталовите пазари в последния търговски ден от месеца

В последната търговска сесия за този месец световните капиталови пазари се обагриха в червено. Азиатските и европейските индекси отчитат между 1 и 2% понижение, а стартът на негативната посока бе даден още вчера от другата страна на океана, където акциите на Deutsche Bank се сринаха с над 9%, повличайки след себе си и останалите компании от..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

"Софарма" АД е изкупила обратно още 97 705 собствени акции

"Софарма" АД информира, че от 27 септември до и включително 28 септември 2016 г. Дружеството е изкупило обратно 97 705 броя собствени акции представляващи 0,07%  от капитала на дружеството. Обща стойност на обратно изкупените на БФБ – София АД книжа, възлиза на 285 115,51 лева, при средна цена от 2,91 лева за брой. Търговията с акции на..

публикувано на 30.09.16 в 11:17

SOFIX върна спечеленото преди обяд и завършва без изменение

След силно положителното начало на деня на Българска фондова борса и добрите резултати от началото на седмицата, в следобедната част от сесията родните акции върнаха натрупаното по-рано днес и завършват с минимални изменения в близост до вчерашните си нива на затваряне. Макар и с минимален ръст от 0,05% SOFIX удължава печелившата си серия на..

публикувано на 29.09.16 в 17:41

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна свиква извънредно общо събрание на акционерите

Управителният съвет на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна представи покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 01.11.2016 г. Целта на събранието е разглеждане на предложение и приемане на решение за освобождаване на член на Надзорния съвет на..

публикувано на 29.09.16 в 17:02