Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

Снимка: Капитал

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир

- Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години

- Рали на долара след президентските дебати

Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това настоява да увеличи производството до 4.1-4.2 милиона барела на ден. Саудитска Арабия сигнализира, че може и да приеме позицията на Иран, което отваря възможностите за пакт през ноември.

Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години на нива от 104.1 при очаквания за 99.0. Увереността идва от по-положителните настроения на трудовия пазар. В същото време PMI индекса за сектора на услугите нарасна до 51.9 при прогнози за 51.2, което е най-голямото месечно покачване след април.

Изключително спокойна търговия беше налице във вторник въпреки малките разпродажби на еврото заради опасенията в европейския банков сектор. Единната валута обаче все така остава в познатия рейндж.

Британският паунд стартира с разпродажби, но не успя да затвори под 1.30, което остава силна подкрепа.

Фалшив пробив на щатската валута срещу канадския долар, който не успя да затвори над 200-дневната пълзяща средна при 1.3235, беше последван от връщане в рейнджа. Само потвърждение на този пробив може да доведе до засилен интерес за покупки.