Podcast en français

Резултати : Auteur Darina Grigorova

Begliktash – shenjtërorja kryesore e fisit trak skirmiani

Aty ku mali Stranxha dhe deti takohen gjendet një nga shenjtëroret më të mëdha trake Begliktash. Ajo ndodhet vetëm 4 kilometra në jug të qytetit Primorsko dhe nja 40 kilometra larg qytetit Burgas. Begliktash shtrihet në pjesën më të lartë të Kepit..

16.01.21 08:15 |

Mësimet e vitit 2020 na japin çelësin drejt shpëtimit

Për shumë njerëz viti 2020 ishte jashtëzakonisht i paharrueshëm – i bilancit dhe i rivlerësimit të sistemit të vlerave. Disa u ndanë me njerëz të dashur, të tjerë humbën punën, të tretë panë rrugën e shpëtimit të shpirtit të tyre. Në pragun e..

02.01.21 07:15 |

Les leçons de 2020 nous livrent la clé du salut…

Pour beaucoup, l’année 2020 a été plus que mémorable – une année de bilan et de réexamen du système des valeurs. Il y en a qui ont pris leurs adieux avec leurs plus proches, d’autres ont perdu leur travail, d’autres encore ont trouvé la..

31.12.20 10:05 |

The lessons of 2020 give us the key to salvation, Priest Georgi Fotakiev says

For many of us, the year 2020 was extremely memorable - a year of reassessment of our value system. Some said farewell to loved ones, others lost their jobs, others saw the way to the salvation of their souls. On the eve of the New 2021, most Bulgarians..

30.12.20 13:15 |

Begliktaş’ın gizem dolu tarihi

Stranca dağı ve denizin birleştiği, meşe ormanı tarafından çevrili bir mekanda Traklara ait en büyük tapınaklardan birisi olan Begliktaş tapınağı bulunuyor. Bu tapınak Primorsko şehrinin 4 km güneyinde ve Burgas şehrine 40 km uzaklıkta, Maslen nos..

26.12.20 06:55 |

Beglik tash, le sanctuaire de la tribu thrace des Scyrmiades

A l’endroit où la Strandja embrasse la mer, entouré d’une forêt de chênes,se situe l’un des plus grands sanctuaires thraces, Beglik tash. Beglik Tash est un sanctuaire de pierres thrace localisé sur la côte bulgare de la mer Noire, à..

26.12.20 06:50 |
Boyana Church

Spiritual havens of outgoing 2020

The outgoing 2020 has completely changed notions of the material world we live in. It seems layers in our value system have shifted, in order for us to look for the really important things in life that make us human. And those who lose direction..

24.12.20 07:45 |
Kisha e Bojanës

Strehimet shpirtërore të vitit 2020

Viti 2020 që po përfundon ndryshoi fund e krye përfytyrimet për botën materiale në të cilën jetojmë. Sikur shtresat në sistemin tonë të vlerave u rirenditën që të kërkojmë gjërat e rëndësishme në jetë, të cilat na bëjnë njerëz. Atyre që e humbin..

24.12.20 07:05 |
Eglise de Boyana

Les refuges spirituels de 2020

L’année 2020 qui touche à sa fin a complètement déformé nos idées sur le monde matériel dans lequel nous vivons. Comme si les différentes couches de notre système de valeurs ont été repositionnées de manière à ce que nous soyons amenés à partir..

24.12.20 06:35 |

Begliktash – one of the largest ancient Thracian sanctuaries in Bulgaria

Where the Strandzha mountain and the Black Sea meet, surrounded by an oak forest, lies one of the largest Thracian sanctuaries in Bulgarian lands - Begliktash. Located only 4 km south of the town of Primorsko and about 40 km from Bourgas, it..

22.12.20 13:43 |
Подкасти от БНР