Podcast en français

Резултати : Auteur Darina Grigorova

Të vaksinuarit apo të shëruarit – kush ka imunitet më të fortë?

Është vështirë të gjeni punonjës mjekësorë, të cilët janë kundër vaksinimit. Megjithatë, kur vaksinimi "me çdo kusht" është në kundërshtim me rregullin bazë "mbi të gjitha nuk dëmton", situata ndryshon. Për momentin, bota po flet përsëri për një..

05.08.21 09:45 |

Aşı olanlar mı, yoksa hastalığı atlatanlar mı daha güçlü bağışıklık sistemine sahip?

Doktorlar arasında aşı karşıtı bulmak oldukça zor. Ancak “ne pahasına olursa olsun” aşı olmak, temel kural olan “her şeyden önce zarar verme” ilkesi ile çeliştiğinde durum değişiyor. Şimdi yeniden dünya genelinde yaklaşan yeni bir Covid-19 dalgasından..

04.08.21 16:03 |

Who has a more lasting immunity – vaccinated people or those who recovered from Covid-19?

It is difficult to find anti-vaccine proponents among the members of the medical profession. However, when vaccination "at any cost" contradicts the basic rule "above all, it does no harm", the picture changes. At the moment, the world is talking..

03.08.21 14:10 |

La majestuosa catedral de Varna necesita donaciones para su restauración

En el corazón de Varna, la capital marítima de Bulgaria, se yergue uno de los edificios más impactantes de la ciudad: la catedral de la Dormición de la Virgen. Este fue el primer templo de gran tamaño en Bulgaria que fue construido después de la..

13.07.21 14:09 |

La cathédrale de Varna a besoin de dons pour être rénovée

Au cœur de la capitale maritime bulgare Varna s’élève l’un des plus somptueux édifices de la ville – la cathédrale de «  L’assomption de la Vierge  ». Elle représente le premier grand temple bulgare construit après la Libération du..

13.07.21 12:30 |

Bullgarët në Nürnberg kanë qëndrim pozitiv ndaj zgjedhjeve të ardhshme

Një vit pas protestave anti-qeveritare të bullgarëve në vend dhe jashtë, të cilat zgjatën deri në vjeshtën e vonë të vitit 2020 bashkatdhetarët tanë në Nürnbergtë Gjermanisë janë në pritje të zgjedhjeve të ardhshme të parakohshme, duke pasur më..

08.07.21 09:54 |

Nürnberg’teki Bulgarlar seçimlere olumlu bakıyor

Yurt içinde ve yurt dışından vatandaşların 2020’de düzenlediği aylarca süren hükümet karşıtı protestoların ardından yaklaşık bir yıl geçti. Almanya Nürnberg’teki soydaşlarımız önümüzdeki erken genel seçimlerin organizasyonu ve..

07.07.21 15:43 |

Bulgarians in Nuremberg are optimistic about the forthcoming general elections

One year after the beginning of the anti-government protests in Bulgaria and abroad, which lasted until the late autumn of 2020, our compatriots in Nuremberg have more confidence in the forthcoming early Parliamentary elections...

07.07.21 12:57 |

Një hapësirë e re kulturore në qendër të Sofjes në përkrahje të krijimtarisë studentore

Më 24 qershor, pranë Pallatit Kombëtar të Kulturës /NDK/, Universiteti i Ri Bullgar /NBU/ po hap një librari dhe galeri "NBU në qendër". Hapësira e re do të promovojë veprimtaritë botuese të universitetit, si dhe punën e studentëve dhe pedagogëve..

24.06.21 09:41 |

Docenti Petër Atanasov: “Pacienti nuk është një llogari financiare!”

Çdo mëngjes, pavarësisht nëse është ditë pune ose ditë pushimi, përpara kabinetit të docentit Petër Atanasov , në klinikën “Sëmundje të Brendshme” të Spitalit Universitar për një shërim aktiv dhe një mjekësi të shpejtë “Pirogov” radhiten..

23.06.21 10:28 |