Podcast en français

Резултати : Auteur Darina Grigorova

Docenti Petër Atanasov: “Pacienti nuk është një llogari financiare!”

Çdo mëngjes, pavarësisht nëse është ditë pune ose ditë pushimi, përpara kabinetit të docentit Petër Atanasov , në klinikën “Sëmundje të Brendshme” të Spitalit Universitar për një shërim aktiv dhe një mjekësi të shpejtë “Pirogov” radhiten..

23.06.21 10:28 |

Assoc. Prof. Petar Atanasov: "The patient is not a checking account!"

Every morning, whether it is a working day or a day off, patients keep lining up in front of the office of Assoc. Prof. Petar Atanasov in the clinic of internal medicine of the University Multi-profile Hospital for Active Treatment and Emergency..

21.06.21 16:21 |

Covid salgınından ibret dersleri

Her sabah, hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin, Doç. Petar Atanasov’un muayenesinin önü bekleyen insanlarla dolu. “Pirogov” Tam Teşekküllü Acil Yardım Üniversite Hastanesi’nin Dahiliye kliniği bu sıralar hastalarla dolup, taşıyor.  Birçoğu..

21.06.21 12:20 |

Salvados tres oseznos en la montaña Ródope

El destino de tres ositos de la región de el macizo Ródope, en el sur del país, ha conmovido a la sociedad búlgara. Después de una acción de rescate en la región de Smolian, la tercera organizada en diez días, expertos estatales de la región,..

21.06.21 10:31 |
 Père Vassilii de l’église de la “Transfiguration” à Sofia

Ephéméride : Vendredi saint

« Père, pardonne-leur : ils ne savent pas ce qu’ils font. » Cette formule fait partie des Sept paroles de Jésus en croix qui ont été prononcées immédiatement après son crucifiement, lorsqu’il demande ce pardon pour ceux qui ont..

30.04.21 07:00 |
Papaz  Vasiliy Saryan

Hazreti İsa'nın Çarmıha Gerildiği Gün şartsız sevgiyi kabul etme günüdür

"Onları affet, Tanrı'm! Ne yaptıklarını bilmiyorlar." - insanlığın günahlarına kefaret olarak çarmıha gerilen Hazreti İsa, bu sözlerle kendisine işkence edenleri affetti. Lanet yerine aff için içten dua eden Hazreti İsa, insanlara karşı şartsız sevgi..

30.04.21 06:35 |
Priest Vasily Saryan of the Transfiguration Church in Sofia

Good Friday – a day for innersoul-searching and acceptance of unconditional love

"Forgive them, Lord, because they do not know what they are doing!" – with these words Jesus Christ gives forgiveness to his tormentors, redeeming the sins of mankind with His Crucifixion. Instead of a curse, he offers a sincere prayer..

30.04.21 06:05 |
Ati Vasilij Sarjan

E premtja e Madhe – një ditë për bilanc dhe pranimin e dashurisë së pakushtëzuar

“Fali ata, Zot, sepse nuk dinë se çfarë janë duke bërë!”- me këto fjalë Jezu Krishti u jep falje torturuesve të vet, duke shëlbuar mëkatet e njerëzimit me Kryqëzimin e Tij. Në vend të mallkimit, ai drejton një lutje të sinqertë për falje dhe jep..

30.04.21 06:05 |

Covid-19 : Jour 413

1708 nouveaux cas de Covid-19 sur les dernières 24 heures... 1708 sont les nouveaux cas de Covid-19 dépistés au cours des 24 dernières heures, soit un taux de positivité de 11% sur les 14 888 tests menés. La majorité des..

24.04.21 17:30 |

Radio Bullgaria me njohje të lartë nga Shoqata e Gazetarëve Spanjishtfolës në Bullgari

Radio Bullgaria prapë është ndër fituesit në Konkursit “Bota dhe Ngjyra” , organizuar nga Shoqata e Gazetarëve Spanjishtfolës në Bullgari. Çmimet janë për botime gazetareske dhe për transmetime në gjuhën bullgare dhe në të spanjolle, të cilat..

24.04.21 10:15 |