Резултати : Auteur Darina Grigorova

Zemrat na shpien – fushatë e cila ngroh zemrat e të moshuarve të vetmuar

“Nuk ka gjest më të bukur sesa të japësh nga  yti për të varfërit sepse është e lehtë që të jesh i mirë, ndërsa e mira është ngjitëse!” Me këtë apel emocionues Moto Klubi “Vokil” në qytetin bregdetar Varna u bëri thirrje bashkëqytetarëve të..

19.12.20 08:05 |

Our hearts guide us – the campaign that warms the hearts of lonely elderly people

" No gesture can be more beautiful than giving from what you have to those who do not have because it is easy to be good and good is contagious!" With this emotional appeal, the Varna motorcycle club "Vokil" called on its fellow citizens to..

19.12.20 06:50 |

Teodora Khoury from Bulgaria who always carries Lebanon in her heart

In the summer of this year the world seemed to forget about the pandemic for a little while and turned its attention to Lebanon. The country was shaken by a devastating explosion and volunteers from all over the world, including Bulgaria,..

16.12.20 14:28 |

Self-afforestation – natural way to replenish Bulgarian forests

2-3 millennia ago over 80% of Bulgaria’s territory was covered by forests. Over the years, this vast forest was gradually logged and turned into agricultural land and pastures. Thus, at the beginning of the 20th century, only 15% to 20%..

10.12.20 11:11 |

Journée mondiale de lutte contre le SIDA

Le 1 er décembre est marquée la Journée mondiale de lutte contre le SIDA qui, cette année, se déroule sous le slogan « Solidarité globale, services souples ». Indépendamment du progrès dans la lutte contre le SIDA, celle-ci continue..

01.12.20 14:04 |

Pandemia në Bullgari – kronologji dhe aktualitete

Kaloi pothuajse një vit që kur u regjistrua rasti i parë i Covid-19 në Kinë, ndërsa ekspertët në gjithë botën ende po kërkojnë masat për kufizimin e përhapjes së virusit. Kur në mesin e marsit në Bullgari u shpall gjendja e jashtëzakonshme,..

18.11.20 15:40 |

La pandémie en Bulgarie – chronologie et état de situation....

Presqu’une année s’est écoulée depuis qu’en Chine a été enregistré le premier cas de Covid-19, alors que les experts du monde entier n’arrivent toujours pas à définir les algorithmes les plus adaptés à la lutte contre sa propagation. Quand vers..

18.11.20 10:18 |

Pandemic in Bulgaria – chronology and updates

It has been nearly a year since the first case of Covid-19 was registered in China and experts around the world are still thinking about various measures to limit the spread of the virus. When the state of emergency was declared in Bulgaria in..

17.11.20 17:26 |

Did the elections in the USA dampen the enthusiasm of Bulgarians for machine voting?

After the US elections, the notions of many Bulgarians of what fair and just expression of the free will should look like seem to have collapsed. The very idea of someone getting 100% of the vote or of having a 100% voter turnout does evoke..

13.11.20 16:48 |

A e përvëluan zgjedhjet në SHBA dëshirën për votim makinerik në Bullgari?

Pas zgjedhjeve në Shtetet e Bashkuara, përfytyrimet e shumicës së bullgarëve për shprehje të sinqertë dhe të drejtë  të vullnetit të lirë u shembën. Vet mendimi që ndokush të marrë 100% nga votat ose aktiviteti zgjedhur të jetë 100%, sjell kujtime..

13.11.20 16:02 |