Webcast en français

Резултати : Auteur Darina Grigorova

Qelqi si frymëzim dhe si një vështrim drejt së kaluarës

Magjia, kur nga një masë e nxehtë gjysmë e lëngshme formohet një objekt qelqi mund të pushtojë secilin. Dhe pavarësisht se teknologjia e përpunimit të qelqit të jetë e njohur prej mijëvjeçarëve dhe sot shkencëtarët e rinj dhe krijues zhyten në hapësirën..

14.03.21 10:35 |

Esin kaynağı ve geçmişe bir bakış olarak cam sanatı

Sıcak cam dan zarif bir cam objesinin  yap ı mı  sanatı,  herkesi büyül üyor. Ve cam işleme teknolojisinin binlerce yıla dayanmasına rağmen, bugün bile genç bilim adamları ve sanatçılar, cam sanatı geleneklerini inceliyor ve aynı zamanda sıcak cam..

07.03.21 10:35 |

Covid-19 : Jour 360

2588 nouveaux cas de Covid-19 sur les dernières 24 heures. 117 décès… 2 588 sont les nouveaux cas de coronavirus détectés en 24 heures en Bulgarie, ce qui est le chiffre le plus élevé depuis le début de l’année. Le taux de..

02.03.21 19:30 |

Kodet e dashurisë përshkruajnë rrugën drejt përjetësisë

Shpesh herë midis kufizimeve të “kështu duhet”, “nuk është e mundur”, “nuk ka kohë” dhe stereotipa të tjerë ne harrojmë të jemi ne vetë dhe të zhvillojmë thelbin tonë krijues. Devijimi drejt së panjohurës krijon ndjenjën e një pasigurie, e cila..

14.02.21 12:15 |

Codes for love map path to eternity

Often placed between limitations created by notions of lack of time, impossibility and other stereotypes, we forget to be ourselves and follow our creativity. Departure from the unknown creates a sense of insecurity that quickly brings us back to..

14.02.21 09:15 |

Begliktash – shenjtërorja kryesore e fisit trak skirmiani

Aty ku mali Stranxha dhe deti takohen gjendet një nga shenjtëroret më të mëdha trake Begliktash. Ajo ndodhet vetëm 4 kilometra në jug të qytetit Primorsko dhe nja 40 kilometra larg qytetit Burgas. Begliktash shtrihet në pjesën më të lartë të Kepit..

16.01.21 08:15 |

Mësimet e vitit 2020 na japin çelësin drejt shpëtimit

Për shumë njerëz viti 2020 ishte jashtëzakonisht i paharrueshëm – i bilancit dhe i rivlerësimit të sistemit të vlerave. Disa u ndanë me njerëz të dashur, të tjerë humbën punën, të tretë panë rrugën e shpëtimit të shpirtit të tyre. Në pragun e..

02.01.21 07:15 |

Les leçons de 2020 nous livrent la clé du salut…

Pour beaucoup, l’année 2020 a été plus que mémorable – une année de bilan et de réexamen du système des valeurs. Il y en a qui ont pris leurs adieux avec leurs plus proches, d’autres ont perdu leur travail, d’autres encore ont trouvé la..

31.12.20 10:05 |

The lessons of 2020 give us the key to salvation, Priest Georgi Fotakiev says

For many of us, the year 2020 was extremely memorable - a year of reassessment of our value system. Some said farewell to loved ones, others lost their jobs, others saw the way to the salvation of their souls. On the eve of the New 2021, most Bulgarians..

30.12.20 13:15 |

Begliktaş’ın gizem dolu tarihi

Stranca dağı ve denizin birleştiği, meşe ormanı tarafından çevrili bir mekanda Traklara ait en büyük tapınaklardan birisi olan Begliktaş tapınağı bulunuyor. Bu tapınak Primorsko şehrinin 4 km güneyinde ve Burgas şehrine 40 km uzaklıkta, Maslen nos..

26.12.20 06:55 |
Подкасти от БНР