12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

България може да загуби 183 милиона евро по земеделски проекти

България може да загуби 183 милиона евро по програмата за развитие на селските райони. Причината е в забавяне разглеждането, одобряването и разплащането на проектите, по които земеделците кандидатстват за финансиране по земеделската програма. Днес..

публикувано на 16.06.11 в 10:22

Васко Ристевски от Битоля : Нормално е да се изплашиш, но важното е да помогнеш

Бургазлиите, които са настнени в болницата в Пловдив, са изключително благодарни на Васко Ристевски от Битоля. Той е карал автомобила си след злополучния автобус и след инцидента е започнал за спасява хората от огнения ад. " Нормално е да се..

публикувано на 16.06.11 в 09:33
Фирмата-оператор на злополучния автобус е в несъстоятиелност, но вози пътници.

Фирмата - собственик на автобуса без лиценз за превозвач, фирмата - оператор в несъстоятелност

Над 20 годишен, с много изминати километри е катастрофиралият на магистрала "Тракия" автобус. Той е бил отдаден под наем от фирма "Бургастур 90" на бургаското транспортно дружество "Ентуртранс". Промяната в собствеността е..

публикувано на 15.06.11 в 17:43
Правителството пред вот на недоверие, този път заради провала на антикризисната политика.

Костов: Не искаме да подкрепим кабинета, но и няма да играем мач, свирен от Станишев

Засега Синята коалиция още решава как СДС и ДСБ ще гласуват внесения от БСП и ДПС вот на недоверие към правителството заради антикризисната политика. Депутатът Иван Иванов коментира, че вотът няма да мине, но по принцип нито един вот към едно правителство..

публикувано на 15.06.11 в 14:29
Трагедия беляза 15-ти юни, осем български семейства загубиха близките си при тежка автобусна катастрофа на автомагистрала

Цветан Цветанов: Основната ни задача е да установим самоличността на жертвите

Все още не е установена самоличността на голяма част от загиналите и пострадалите в тежкия инцидент на автобус на автомагистрала "Тракия", при който живота си загубиха осем души, двама са в кома, а 16 са ранени. Министърът на вътрешните работи..

публикувано на 15.06.11 в 12:52
Неустойката за неизпълнение на социалните ангажименти 200 хиляди евро годишно е откровена покана към новия собственик да не ги изпълнява, твърди Христо Япраков.

Отново протести срещу приватизацията на "Булгартабак"

Работници от "Булгартабак" излязоха на протест срещу предстоящата приватизация на холдинга. Повече от 500 служители на най-голямото предприятие в Благоевград мълчаха пред сградата на областната управа. Те поискаха оставките на енергийния министър..

публикувано на 14.06.11 в 19:01

България и Румъния си определиха нова дата за влизането в Шенген

Вътрешните министри на България и Румъния изразиха увереност, че окончателното политическо решение за датата на присъединяване към Шенген ще бъде взето през септември. Това стана по време на международна конференция в София за членството на двете държави в..

публикувано на 14.06.11 в 18:01
Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов.

Нарастват инвестициите в промишлеността и енергетиката

Ако през първите месеци на 2010-та година почти нямаше никакъв интерес, както при първоначалните проучвания на фирмите, така и при посещенията на място, то тази година до края на март имахме над 60 запитвания от потенциални инвеститори и около 15 фирми..

публикувано на 14.06.11 в 15:55
Стефан Софиянски настоява правителството да даде отговор къде са липсващите 3 милиарда лева.

Сините да внесат вот на недоверие заради фискалния резерв, настояват от ОДС-2

Синята коалиция да внесе вот на недоверие към правителството заради липсващи пари във фискалния резерв, настояват от Общността на демократичните сили /ОДС-2/. Стефан Софиянски обясни пред "Хоризонт", че във фискалния резерв е имало 7,8 милиарда..

публикувано на 14.06.11 в 14:56
Въвеждането на 10-годишна абсолютна давност в Закона за задълженията и договорите ще помогне гражданите да се освобождават от задълженията, а не да плащат и техните наследници, твърди депутатът Емил Радев.

Десетгодишна абсолютна давност на задълженията, предлагат от ГЕРБ

"Предложението за промени в Закона за задълженията и договорите предвижда въвеждането на една абсолютна 10-годишна давност. 10-годишната давност затова е абсолютна, защото независимо колко пъти е била прекъсвана в течение на годините, когато изтекат..

публикувано на 13.06.11 в 17:42
Подкасти от БНР