Предавания

Some Details
Some Details
Класиката като новина и за удоволствие! Това е девизът на „Алегро виваче“ - носител на наградите „Осмата муза“ 2007, „Сирак Скитник“ 2009, „Кристална лира“ 2013, "Златно перо" 2018 и "Златна лира" 2020. Предаването с новини от света на класическата музика е в ефира на програма „Хоризонт“..
Предаването „Бъди какъвто си“ е създадено през лятото на  2007 година с идеята да популяризира българската поп и рок музика. В рамките на предаването бе класацията за нова музика „Ескалатор топ 20“, която от началото на 2018-а година се трансформира в самостоятелната класация „БНР ТОП..
"Време за живот" е предаването за теб, за този, който обича музиката, която и ние обичаме, за хората, които вярват, че с работа, талант и усилия нещата могат да се случват, за тези, които знаят как да се забавляват и да продължават да се развиват!  С теб сме всяка сряда след новините в 19.00..
Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“ , което предлага различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации. В него можете да чуете утвърдени творци, но и..
„Евробокс - етно, поп и рок на Стария континент“ съществува от август 2007 година. В момента постоянният екип реализиращ предаването е с водещ Жени Монева и сътрудници- Веселин Димитров и Мартин Николов. „Евробокс“ представя новата европейска музика с актуални сингли, нови..
Радиоизотопите, казват умните хора, са елементи с извънредно много енергия в ядрата си. Затова и спонтанно се разпадат. Обратно на научните закони, радиоизотопите на „Изотопия“ спонтанно се събраха, за да ви облъчат с енергия. Да ви отведат на места, които ще ви изумят. Да очертаят..
Може ли да се живее бавно в условия на повсеместна свързаност и комуникации? Какво привлича търсещите уют и близост с природата на село млади хора? Възражда ли се интересът към традиционните ценности? Рубриката „Има ли мегдан“ в предаването „Графити по въздуха“ ни среща с..
Предаването за българска традиционна култура, което търси движенията във фолклора: - развитието и съжителството на народната музика и шлагера, духовата музика и сватбарските оркестри в синкретична връзка с хореографията, занаятите, говорния диалект, обичаите и бита; - взаимодействието,..
Музикално предаване за концептуални албуми В рамките на предаването ще се срещнете с герои от литературни произведения, игрални филми или просто ще ви разкажем някаква история, изпълнена от музиканти без ограничения в жанровете. Това включва целия диапазон от рок музиката през джаза и ню-ейджа..
“Каста дива” е предаването на програма “Хоризонт” за музикално-сценични изкуства и културен туризъм, с водещ Росица Кавалджиева и редактор Красимира Йорданова. Обичате ли да пътешествате? Ние ще Ви "разходим" из музикалните фестивали у нас и по света. Ще Ви "срещнем" със звездите на..
Предаване за класическата музика в интернет с автор и водещ  Ирена Гъделева Понеделник, 23.05 - 24.00 часа
“Млади фолклорни таланти” е единственият конкурс в националния радиоефир за народна музика с участие на млади певци и инструменталисти. БНР, програма "Хоризонт" и предаването "Рано в неделя" го организират вече 12 години. От 2012 година водещи на конкурса са сестри Ева и Ива Валентинови. В..
"Моята песен", музикалното предаване на програма "Хоризонт" с водещ Виктор Димитров, можете да чуете всяка неделя след новините в 18.00 часа.  Предаването е за нестандартни и стандартни поздрави, отправени пряко по ефирните телефони, на имейл и във фейсбук профила на "Моята песен"...
В "Музикална шарения" ви представяме: - живата история на музикалната ни традиция с особено внимание към фондовете на БНР в София и районните радиостанции; - прераждането на старинния фолклорен материал и участието на най-младите наследници в този процес. Водещи: Ива и Ева Валентинови..
Петък, 22:05 - 23:00 часа Водещ: Татяна Иванова
На 17 януари 2020 г. ще се проведе церемонията по връчването на ежегодните награди ММЕТА (Music Moves Europe Talent Awards). Те са част от съпътстващата програма на фестивала Eurosonic Noorderslag . Всяка година компетентно жури избира няколко изпълнители, които да..
Спортното предаване „На финала“ се излъчва от понеделник до петък във времето след Вечерния осведомителен бюлетин до 20.00 часа. В него спортните редактори разработват най-важните и най-интересните теми от деня, както и преки репортажи от състезания в момента. Предвид формата и..
Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица..
От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в..
От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за..
Първото и единствено засега предаване в българския радио ефир, посветено на прогресив рока! Класиката на прогресив рока, новите имена, албумите, фестивалите, компаниите, българската следа, място за неформатната музика и в попа, рока и джаза, място за меломани ..най-после. всяка събота между..
„По първи петли“ е съвместен проект на програма „Хоризонт“ и регионалните радиостанции на БНР в Пловдив, Варна, Стара Загора, Шумен и Благоевград. Предаването се излъчва в ефира на „Хоризонт“ и на регионалните радиостанции всеки ден, от понеделник до събота, между 4,00 и 6,00 часа...
Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г. От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания. Всички правят прогнози - синоптици и политици,..
В десетки села и градове в България военни самолети са превърнати в паметници. Част от изтребителите са поставени от бивши военни, пилоти и техници. Така те запазват спомена за службата си като военни, но и за времето, в което страната ни е имала силна военна авиация. Приземените самолети..
От Силициевата долина до Франция и Холандия - българските IT специалисти учат, работят и изследват.  На каква цена биха се върнали да развиват бизнес тук и да прилагат знанията си? Прагматичен поглед към България и възможностите за развитие на високите технологии...
"Рано в неделя" - всяка седмица от 05:05 до 09:00 ч. Предаването посреща утрото с много настроение и усмивка. "Рано в неделя" е българско предаване - от темите до музиката. Почивният ден е за семейството, за дома и удоволствията. Kъм тях са насочени темите, кореспонденциите, репортажите и..
„Ритъмът на Земята” е   предаване за уърлд-музика, всеки понеделник от 20.05 до 21.00ч. по програма „Хоризонт” на БНР и представя световната фюжън-палитра, сътворена на основата на традиционни локални културни практики от различни точки на Земното кълбо. Тук може да чуете смесици от африкански..
Предаване за Многоликия Рок, от каквото Хоризонт отдавна имаше нужда! Музиката, с която всички сме израснали и оформили като личности! Последният мохикан, успял в битката с времето! 50 години на длан всяка седмица в 2 часа – от Елвис Пресли, Битълс и Ролинг Стоунс, през Лед Цепелин, Дийп..
Емблематичното за БНР предаване „Спорт и музика“ е заложено в програмната схема за събота от 16.00 до 19.00 часа. Основният акцент в него е прякото предаване на футболните мачове от нашето първенство, което налага понякога промяна в началния му час. „Спорт и музика“ е обзорното..
„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща. В понеделник  от 20 до 22 часа Автор и водещ: Бояна..
През 2019 г. Пловдив е Европейска столица на културата заедно с италианския град Матера. България и древният град са отново във фокуса на световното внимание. Програма „Хоризонт“ се пренася в Града на тепетата и заедно с Радио Пловдив в „сдвоен ефир“, едновременно на..
Предаването "Хора, пътища, автомобили" от 40 години е неизменна част от програма „Хоризонт” на Българското Национално Радио. Предаването разглежда проблемите на шофьорите на леките и товарни автомобили, на международните превозвачи, както и на компаниите, които превозват хора и товари. Екипът на..
Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до..
Some Details