Мариан Бачев

Мариан Бачев влиза в образа на Чарли Чаплин

Мюзикълът „Чаплин“ на Държавна опера-Варна гостува тази вечер на софийската публика с постановката на Борис Панкин по мюзикъла на Крис Къртис от 2012 година, която е премиерна за България. В образа на Чарли Чаплин влиза актьорът Мариан..

публикувано на 14.10.20 в 14:32
Драматичен театър „Рачо Стоянов

Габровският театър поставя пиеса за първото издание на „Под игото"

Габровският драматичен театър  „Рачо Стоянов" отбелязва 75-годишнината от своето създаване с премиера на най-новата си пиеса „Под игото - 1894-а“. Спектакълът е посветен и на 170-годишнината от рождението на Иван Вазов и представя през зрителите..

публикувано на 14.10.20 в 14:18

"Есенна привечер" с пианистката Мария-Десислава Стойчева в Пазарджик и София

Към края си е цикълът от 12 клавирни рецитала "Есенна привечер" с късни произведения от Бетовен до Панчо Владигеров, в който двама млади пианисти - Мария-Десислава Стойчева и Иван Керековски - гостуват в шест български града. Проектът се осъществява със..

публикувано на 14.10.20 в 13:30
Анна Фусек

"Изкуството на барока" с Анна Фусек, Жорди Савал и още прекрасни музиканти

След откриването на 6 октомври с концерт на изключителния нидерландски блокфлейтист Ерик Босграаф фестивалът "Изкуството на барока" продължава и отново пространството на столичното Ларго ще бъде сцена за гости от чужбина - на 14 октомври от 18 часа..

публикувано на 14.10.20 в 13:22

Епидемиологично намигване: Симфония номер 6 на Моцарт ще прозвучи за първи път у нас

„Удоволствие е човек да свири пред родна габровска публика! “, това каза пред БНР изтъкнатият световноизвестен цигулар и музикален педагог професор Минчо Минчев за концерта си в Габрово тази вечер. Събитието е съпътствано с два повода – 70..

публикувано на 14.10.20 в 10:46
Яна Букова

Яна Букова, поет на месеца, чете стихове в Столичната библиотека

„Ще прочета стихотворения от целия ми житейски път“, каза пред БНР  Яна Букова, поет на месец октомври, която тази вечер ще чете стихове в Литературния клуб на Столичната библиотека , който подновява своите месечни инициативи „Поет на месеца“...

публикувано на 14.10.20 в 10:10

Отложиха "Медея" заради случай на коронавирус в театър "Азарян"

„ Спектакълът "Медея" в театър „Азарян“ се отложи за пореден път, този път заради това, че има случай на коронавирус в друг екип , който е работил преди това в театъра. И на нашата дата, днес, когато трябваше да е представлението, театърът..

публикувано на 13.10.20 в 17:00
Проф. Христо Пимпирев (вляво) и Теодосий Спасов

"Танцът на пингвините" - разказ за последната българска експедиция до Антарктида

Премиерата на филма "Танцът на пингвините" ще бъде на 16 октомври в Панагюрище, l кино "Модерен театър" от 19 часа и на 20 октомври в кино "Влайкова" в София. "Танцът на пингвините" е документален филм за престоя на българския екип на Антарктида...

публикувано на 13.10.20 в 14:25
Георги Тошев

Георги Тошев представя филм за Брайън Мей във Варна

Един от последните проекти на журналиста Георги Тошев, филм за основателя на "Queen" Брайън Мей, ще видят зрителите на фестивала „Откритие“ във Варна. Георги Тошев гостува отново във Варна, след като през 2019 г. представи филма си за Силви..

публикувано на 13.10.20 в 10:31

Книгата на Антъни Бийвър проследява основните причини за Гражданската война в Испания

Британският историк - Антъни Бийвър представя гражданската война, която разкъсва Испания между 1936 и 1939 г. и привлича от цял свят хора с либерални и социалистически възгледи в подкрепа на каузата срещу Франко. Той описва събитията в книгата..

публикувано на 12.10.20 в 15:17