Акценти

Станислав Буковалов представя сборника с разкази „Замислената мравка“ пред софийска публика

Журналистът Станислав Буковалов ще представи сборника с разкази „Замислената мравка“ пред публика в клуб „Журналист“ от 18.30 часа в сградата на СБЖ тази вечер. Корицата и илюстрациите в изданието са на шуменския художник Румен Михайлов.  Книгата..

публикувано на 09.10.20 в 14:58

На книжния базар „Всичко е 5“ всичко е по 5 лева

Популярни и по-малко известни заглавия ще се продават на символичната цена от 5 лева на книжния базар на открито „Всичко е 5“. По този начин НДК ще отбележи 5-ата година от създаването на Литературен клуб „Перото“ и Националния център за..

публикувано на 09.10.20 в 11:48

За абсолютната любов и силата да прощаваш

С национално турне се отбелязват 15 години на сцената на световнопризнатия български спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво” по Андерсен. То  започна на 6 октомври в Смолян , в Родопски драматичен театър в рамките на IX издание на..

публикувано на 08.10.20 в 19:15
Долорес Атанасова Здравкова

Бивша олимпийска шампионка по гребане представя самостоятелна изложба

На 9 октомври, в 19 часа, в галерия "Гешов" в София ще се открие първата самостоятелна изложба на Долорес Атанасова Здравкова. Вече 29 години тя не живее постоянно в България, животът ѝ преминава между Испания и родната страна. Долорес Атанасова..

публикувано на 08.10.20 в 18:49

Блокфлейтистът Ерик Босграаф откри фестивала "Изкуството на барока" 2020

Холандският виртуоз Ерик Босграаф не за първи път радва почитателите на фестивала "Изкуството на барока" с уникалното си присъствие, но както казва артистичният директор Зефира Вълова, той "обича да гъделичка българската публика и да я закача с..

публикувано на 08.10.20 в 15:41

"Приказки от Горната земя: Мина, магиите и бялата стъкленица” стигна до Острова

Факт е  първата от три десетилетия насам българска детска книга, преведена на английски и издадена във Великобритания. Това е първата част от  фентъзи поредицата "Приказки от Горната земя: Мина, магиите и бялата стъкленица” на детската писателка..

публикувано на 08.10.20 в 15:08

„Златното око“ започна в Попово

„Открихме десетото издание на фестивала „Златното око“, в който участват 35 филма, като ни радва това, че 17 от тях са български игрални филми“, съобщи за „Хоризонт до обед“ Петя Габровска, координатор на кинофестивала в Попово, който беше открит..

публикувано на 08.10.20 в 14:53

„Рангел завинаги“- каквито и да сме, ние вече сме спомени

„ Запознах се с Рангел Вълчанов , когато беше на 50 години и снимаше „Лачените обувки“, каза в „Хоризонт до обед“ Коста Биков, филмов режисьор и документалист преди премиерата на филма му за Рангел Вълчанов – „Рангел завинаги“, друг голям..

публикувано на 08.10.20 в 14:31
Надежда Дичева получи от Калина Богоева наградата на публиката

Обявиха наградените в Х конкурс "Маргарита Арнаудова"

Четирима млади хореографи достигнаха до финала на Х конкурс за съвременна хореография върху българска музика за наградата на името на Маргарита Арнаудова. Събитието беше на 7 октомври, на сцената на Националния музикален театър "Стефан Македонски"...

публикувано на 08.10.20 в 13:39

Зелма Алмалех за толерантността като култура и културата на толерантността

"Толерантността като култура" - това е темата на хепънинг, организиран от сайта "Въпреки". На 10 октомври от 12 до 18 часа столичната улица „Цар Самуил” в отсечката между „Солунска” и „Денкоглу” ще бъде територия за изложби, дискусия, прожекции,..

публикувано на 08.10.20 в 12:15