Започва създаването на интерактивна карта на бизнес средата у нас

Интерактивна карта на бизнес средата в България посредством най-модерните технологии за създаване на триизмерна реалност започва екипът на Национална асоциация "Сподели България".  "Интерактивната карта ще допринесе за популяризирането на нашите..

публикувано на 21.04.18 в 02:03

Във Видин ще осигурят нови работни места за 104 души

104 безработни ще бъдат назначени на работа за срок от 6 месеца във видинска област по програма на правителството. След заседание на Комисията по заетост към областния Съвет за развитие бе одобрен проект на регионалната програма за заетост на област..

публикувано на 19.04.18 в 21:49

Е. Карагяурова: Все повече млади българи в чужбина се замислят за връщане в България

Повече от 250 български младежи се очаква да посетят второто издание на Българския кариерен форум в Берлин, който ще се проведе на 21-ви април в германската столица. Организаторите на събитието целят да представят възможностите за професионална..

публикувано на 19.04.18 в 18:14

Между 5 и 10% ръст на туристите за летния сезон са очакванията на Министерството на туризма

Между 5 и 10% ръст на туристите за летния сезон са очакванията на Министерството на туризма. Това заяви във Велко Търново заместник-министър Любен Кънчев при откриването на 15-ото издание на международното изложение „Културен туризъм“. Във форума се..

публикувано на 19.04.18 в 17:42

Милена Ангелова, ЕИСК: Многогодишната финансова рамка ще е приоритет в работата ми

Многогодишната финансова рамка и правилата за изразходване на европейските средства са приоритетите на българката Милена Ангелова, която беше избрана за заместник-председател на Европейския икономически и социален комитет. Тя ще отговаря за бюджетните..

обновено на 19.04.18 в 17:35

Международните банки разчитат на партньорството на ББР за проекти у нас

Международните банки разчитат на партньорството на Българската банка за развитие, за да реализират проекти у нас, заяви Джефри Смит, управляващ директор на ING „Финансиране на инфраструктура“. Той гостува на международния форум „Инфраструктура..

обновено на 19.04.18 в 16:48

Швейцария удължава ограничението за разрешителни за работа на българи и румънци

Швейцарското правителство реши да удължи с една година ограничението на броя разрешителни за работа за българи и румънци до малко под 1000, предаде БТА. Такава предпазна клауза има в споразумението за свободно движение между Швейцария и двете..

публикувано на 19.04.18 в 12:20
Лъчезар Борисов

Лъчезар Борисов: Показателят за бизнес климата отбелязва повишение, заетостта - също

В София се провежда четвъртото издание на събитието "Компания на годината". То е под патронажа на вицепремиера Валери Симеонов и с участието на министъра на икономиката и този на социалната политика Емил Караниколов и Бисер Петков. В предаването..

публикувано на 19.04.18 в 10:27

Мариан Тейсен: България върви добре, но ниските доходи са проблем

България може да бъде дадена за положителен пример в Европа за това как се справя с безработицата, но Европейската комисия се тревожи от ниските доходи и застаряващото население. Това заяви в интервю за БНР еврокомисарят по заетостта и социалната..

публикувано на 19.04.18 в 08:08

Форум на високо равнище за цифровото земеделие се провежда в София

Форум на високо равнище за цифровото земеделие се провежда в София в рамките на програмата на Българското председателство.  Европейската комисия ще финансира ускореното преминаване към дигитално земеделие, така фермерите стават конкурентоспособни, а..

публикувано на 19.04.18 в 07:45