Кольо Парамов

Кольо Парамов: Пътят към намаляване на сивата икономика минава през операция "Чисти ръце"

Трябва задължително да минем през операция "Чисти ръце" и да преустроим нашите приходни органи по подобие на италианските структури, заяви в предаването "Нещо повече" финансистът  Кольо Парамов :   Трябва да направим гуардия финанца в..

публикувано на 18.01.18 в 17:11

Рекордно българско участие на "Зелената седмица" в Берлин

За 29-и път България участва в най-голямото в света изложение на храни и земеделски стоки „Зелена седмица“ в Берлин, чието официалното откриване е тази вечер. В изложението участват близо 70 държави, които ще представят около 100 000 продукти пред..

публикувано на 18.01.18 в 11:43

България е страна партньор на изложението "Зелената седмица" в Берлин

62 фирми и 13 земеделски производители от различни браншови асоциации представят страната ни на световното изложение за храни и земеделски стоки "Зелена седмица" в Берлин тази година. Изложението се открива днес  и България за пръв път в историята на..

публикувано на 18.01.18 в 03:47

Цените на жилищата са все по-зависими от ипотечния пазар

В столицата не достигат нови жилища на достъпни цени. Цените стават все по-зависими от ипотечния пазар, твърди изпълнителният директор на компания за недвижими имоти Георги Павлов. Делът на хората, които купуват апартаменти с ипотечни кредити, е..

публикувано на 17.01.18 в 23:53
Емил Караниколов

Караниколов: Инвестициите в българската икономика намаляха през 2017-а, но сега тенденцията е друга

През миналата година инвестициите в българската икономика са намалели, но последните месеци преобръщат тенденцията. Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов. Той изтъкна, че страната ни има потенциала да спечели в битката за инвеститори в..

публикувано на 17.01.18 в 20:35
Емил Караниколов

Емил Караниколов: "Кинтекс" подготвя нови договори за продукцията на военните заводи

Държавната компания "Кинтекс" подготвя нови договори за продукцията на военните заводи. Пред подписване е голяма сделка за "Дунарит" в Азия, коректно се изпълняват и договорите на "Емко", съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов ...

публикувано на 17.01.18 в 16:23

Държавата закрива 118 туристически фирми заради нарушения

Държавата заличава 118 туристически фирми заради нарушения. Крайната мярка се прилага, защото компаниите нямат задължителни застраховки и регистрации, съобщават от Министерството на туризма. Фирмите са със седалища в София, Пловдив и Бургас. В..

публикувано на 17.01.18 в 09:39

Кристофор Павлов: Депозитите могат да се окажат с реална отрицателна лихва

Депозитите могат да се окажат с реална отрицателна лихва заради ръста на инфлацията, предупреди главният икономист на най-голямата банка в България Кристофор Павлов . Той участва в най-големия банков форум в Европа - Euromoney, който се провежда..

публикувано на 17.01.18 в 09:21

Атанас Кирчев: 2018-а година ще бъде пикова при кандидатстването на бизнеса за европейско финансиране

Българската стопанска камара и Професионалната асоциация "Европейски и национални програми за развитие" организират двудневен практически семинар на тема  „Актуални възможности за европейско финансиране на бизнеса“. Семинарът започва днес и на него..

публикувано на 16.01.18 в 10:13

ЕС ще премахне 8 държави от списъка на данъчните оазиси

ЕС е на път да премахне осем държави от списъка си с данъчни оазиси, предава Ройтерс. Агенцията цитира документ, който предстои да бъде обсъден в Брюксел. Тези страни са приели промени в данъчното си законодателство, се казва в документа. Според..

публикувано на 16.01.18 в 09:48