67 млн. лв. помощи за нови малки и средни предприятия

67 милиона лева са предвидени за създаване на нови предприятия в приоритетни области от националната стратегия за насърчаване на малки и средни предприятия. Финансирането се осигурява от оперативната програма „Иновации и..

публикувано на 20.07.18 в 17:38

Еленко Божков: Решението на КЗК за "Инерком" спестява на дружеството 5 млн. евро

Комисията за защита на конкуренцията нямаше видими причини да излезе с такова решение за „Инерком“ и сделката за ЧЕЗ . Това каза пред „Хоризонт“ енергийният експерт Еленко Божков, който коментира спирането на сделката за закупуването на активите..

публикувано на 20.07.18 в 14:49

За първи път от три години насам в София има спад на обема имотни сделки с 2%

За първи път от три години в София има спад на обема от сделки с около 2%. Това обясни в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Добромир Ганев, председател на Националното сдружение "Недвижими имоти": "Това, че ръстът на..

публикувано на 20.07.18 в 10:25
Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага

В. Вачков: Чехия се опасяваше дали "Инерком" ще плати активите на ЧЕЗ, сега въпросът е дали изобщо ще има сделка

В Чехия винаги е имало опасения дали "Инерком" ще успее да плати активите на ЧЕЗ, но сега въпросът е дали изобщо ще има сделка, заяви в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" главният редактор на "Лидове новини" Веселин Вачков. Той цитира източници,..

публикувано на 20.07.18 в 08:50

Евростат: Над 1/3 от българските фермери са на възраст 65 и повече години

Близо 36 процента, или повече от 1/3 от българските фермери са на възраст 65 и повече години. Това показват данни от анализ на Евростат за земеделската професия "фермер" през 2016 г., в която младите хора в почти целия Европейски съюз, са малцинство...

публикувано на 20.07.18 в 04:21
По нареждане на Тръмп Министерството на търговията проучва дали вносът на автомобилни части е заплаха за националната сигурност

US автомобилната индустрия призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Американската автомобилна индустрия призова президента Доналд Тръмп да не налага мита върху вноса на коли. "Последиците ще бъдат тревожни", заяви Дженифър Томас от Алианса на автомобилните производители.  Според тяхно проучване, 25-процентно мито..

публикувано на 19.07.18 в 21:43

Данъчни облекчения за работодателите, които пращат служителите си на СПА туризъм

Работодателите да инвестират в балнеолечение и СПА процедури за служителите си, срещу което да получават данъчни облекчения от държавата. Това е предложението на туристическия бранш и Българската спа асоциация, съобщи във Варна Елена Косева,..

публикувано на 19.07.18 в 18:38

Ръст в продажбата на жилища "на зелено"

Над 70 процента от продажбите на жилища са на етап "в строеж". Недостигът в предлагането на завършени проекти е довел до ръст в продажбата на "зелено", показва проучване на пазара за първите 6 месеца на годината. Делът на закупилите жилище за..

публикувано на 19.07.18 в 18:22

Според проф. Атанас Тасев има риск от още едно арбитражно дело, левицата настоява държавата да изкупи ЧЕЗ

Решението на КЗК отговаря на законите на България, заяви в предаването „12+4“ депутатът от левицата Таско Ерменков , който е и член на Комисията по енергетика, във връзка с днешното решение на Комисията за защита на конкуренцията да забрани..

публикувано на 19.07.18 в 16:44

Ръст на туристите във Варна през летния сезон

Туристите във Варна през този сезон се увеличават. Това коментира проф. Стоян Маринов, декан на факултет "Управление" в Икономическия университет и член на Управителния съвет на Варненската туристическа камара. Проф. Маринов каза, че е оптимист..

публикувано на 19.07.18 в 16:34