Ваксината на „Модерна“

Проф. Сорен Хайрабедян: Ваксините за развития свят няма да блокират глобалното разпространение на вируса

Общото количество ваксини, което ще бъде произведено за развития свят, е абсолютно недостатъчно, за да може в глобален план да се блокира разпространението на коронавируса . Това мнение изрази в ефира на БНР проф. д-р Сорен Хайрабедян от..

публикувано на 07.01.21 в 09:11

Христофор Караджов: Надявам се това да не е краят на американската демокрация

Надявам се, че това е краят на тръмпизма, но не и краят на американската демокрация . Това мнение изрази пред БНР Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет, след снощните размирици пред сградата на Конгреса във Вашингтон, които..

публикувано на 07.01.21 в 07:17

Електронна платформа ще предупреждава пчеларите за пръскания с пестициди

До края на месеца пчелари и земеделци трябва да се регистрират в специално създадена електронна платформа, която ще служи за обмен на информация за пръскането на насажденията с пестициди . Пчеларите се надяват, че по-ясните правила ще бъдат..

публикувано на 06.01.21 в 14:02

Надежда в руините - Хърватия след труса

Измина точно седмица от опустошителното земетресение в Хърватия, което взе седем жертви, рани десетки, а стотици остави без дом. Вторичните трусове продължават. Дори вчера ново земетресение с магнитуд от 4,2 по Рихтер притесни хората в района на..

публикувано на 05.01.21 в 11:27

Д-р Стоян Монев: Не се справихме с емоцията на невярващите в Covid-19

Успяхме да намерим донякъде ефективно лечение на коронавирусната инфекция, не успяхме да се справим с емоцията на хората, които не вярват, че има такова заболяване. Този коментар направи пред БНР д-р Стоян Монев, лекар на първа линия в Covid сектор..

публикувано на 05.01.21 в 08:26

Програмите „Хоризонт“ и „Христо Ботев“ на БНР честват 50-годишен юбилей

Програмите „Хоризонт“ и „Христо Ботев“ на БНР честват 50-годишен юбилей, който ще бъде отбелязан с подкаст и дигитална фотоизложба . <iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay"..

обновено на 04.01.21 в 15:41

Адриан Николов: Възстановяване до предкризисните равнища - най-рано през 2022 г.

Икономическото възстановяване през 2021 година няма да е достатъчно, за да се върнем в рамките на година до предкризисните равнища. Това мнение изрази пред БНР  Адриан Николов от Института за пазарна икономика. „ Ако говорим за връщане към растеж..

публикувано на 04.01.21 в 10:49

2021: Какво да очакваме отвъд Covid

В следващите 12 месеца от Нидерландия до Чили и Индия се очакват много избори и политически събития, които имат потенциала да оформят занапред  нови модели в различни области. Календарът отразява както ефекта на блокадите, така и убеждението, че нещата..

публикувано на 03.01.21 в 13:20
Минувач фотографира обезглавената статуя на Христофор Колумб в парк на Бостън, Масачузетс, САЩ, 10 юни 2020 г.

Годината, в която Западът полудя

Да мразиш собствената си култура, история и цивилизация никога не е било толкова корпоративно, медийно и социално приемливо , толкова рекламирано, финансирано, маркетирано и пакетирано, толкова пипнато и лъснато, буквално по холивудски, толкова..

публикувано на 02.01.21 в 14:31
Таня Величкова с децата

Анастасия от „Факултета“ - рожденият ден е възможен

Умни и будни деца учат в столичното 75-о училище в квартал „Факултета“ . Те живеят бедно, нямат хладилник, баня, тоалетна, мивка, но се имат един друг и се чувстват щастливи.  Сега, когато децата учат дистанционно, връзката им с училището е Таня..

публикувано на 01.01.21 в 14:44