Димитър Куманов

Инж. Димитър Куманов: Не сме подготвени за земетресения

България не обръща внимание на проблема със земетресенията и не е подготвена. Това мнение изрази пред БНР инж. Димитър Куманов от Камарата на инженерите от инвестиционното проектиране. „Ще ни удари някое земетресение, въртят се около нас“,..

публикувано на 31.12.20 в 08:16
Явор Гечев

Явор Гечев: Парите за фойерверки ги дайте за добра кауза

Малцина си дават сметка какво могат да причинят пиратките в новогодишната нощ на животните. Това се отнася дори за хора, които обичат животните, каза пред БНР Явор Гечев, доскоро водещ активист на Фондация „Четири лапи“. Силните гърмежи и..

публикувано на 30.12.20 в 13:01
Стоян Панчев

Стоян Панчев: Правим голяма стъпка към дълговата криза

„ През 2020 г. лошите тенденции от предишни години бяха засилени – паричните политики на централните банки и натрупването на дълг в световен мащаб . Това, което ще се случва през 2021-а е политическият отзвук на кризата, който най-вероятно ще засегне..

публикувано на 30.12.20 в 09:03
Енчо Господинов

Енчо Господинов: Въоръжено с информационни средства и знания, човечеството се препъна този път

" Въоръжено с информационни средства и знания, човечеството се препъна този път ", каза в коментар на отминаващата пандемична 2020-а година пред БНР журналистът Енчо Господинов, дългогодишен служител в централата на на Международния червен кръст в..

публикувано на 29.12.20 в 13:09
Васил Велев

Васил Велев: Мерките не достигат до тежко пострадали бизнеси, които не са затворени

Надяваме се бизнесът през 2021 г. да продължи възстановяването, започнало през третото тримесечие на тази година и спряло през четвъртото. Който е загубил 10% през 2020 г., ще възстанови 5% през 2021 и още 5% през 2022 година . Тази прогноза направи..

публикувано на 29.12.20 в 07:45
Пред Александровска болница във фургона пред Спешното отделение. Започна ваксинирането на лекари, медицински сестри и санитари, работещи на първа линия в борбата с Covid-19.

Продължава ваксинирането срещу Covid-19 на медиците на първа линия

Продължава ваксинирането на медиците, работещи на първа линия, срещу Covid - 19. Днес в имунизационната кампания се включват медици от Шумен, Стара Загора, Търговище, Варна, Ямбол, Смолян, Пазарджик, Сливен, Хасково, Свиленград, Харманли,..

обновено на 28.12.20 в 17:07

Теодор Ушев: Получихме карикатура на демокрация

„Може би по-прибрано, по-елитарно, но вярвам в бъдещето на киното.“ Това каза пред БНР режисьорът Теодор Ушев, художник, аниматор и графичен дизайнер. Ушев работи по първия си пълнометражен филм, антиутопия по романа „Пумпал“ на Владислав Тодоров...

публикувано на 28.12.20 в 13:44

Хирурзи от Плевен: Ваксината е пътят, който трябва да следваме

Трима водещи хирурзи от Плевен изразиха ясно желание да се ваксинират - проф. Добромир Димитров, д-р Славчо Томов и чл. кор. проф. д-р Григор Горчев. И тримата са сред световноизвестните имена, свързани с роботизираната хирургия . Проф...

публикувано на 25.12.20 в 16:54

Кметове от Ямболско искат ясни правила за отпускане на средства за проекти

По традиция в края на година с постановление на правителството бяха  отпуснати милиони за инфраструктурни проекти на общините. И пак по традиция - не на всички.   От Националното сдружение на общините от години настояват за ясни правила, но..

публикувано на 22.12.20 в 14:04

23 млн. лева от бюджета на НС са отишли за заплати

„Трудно събрахме информация за работата на Народното събрание за изминаващата година, а това е много важно в навечерието на парламентарните избори“. Това коментира пред БНР Ива Лазарова от Институт за развитие на публичната среда за това какво..

публикувано на 22.12.20 в 08:32