Още пари за детски надбавки и пенсии по време на криза - има ли логика

Детски надбавки без оглед на доходите на родителите - какъв ще бъде ефектът върху семействата и икономиката и има ли връзка предложението на правителството да отпадне подоходният критерий с наближаващите избори? Прилагането на мярката би струвало още..

публикувано на 07.10.20 в 08:17

Миниран ли е проектът за тракийската гробница в Сборяново

Министерството на културата излезе със становище по повод казуса, повдигнат от археолога проф. д-р Диана Гергова за проекта за експониране на тракийската гробница в Сборяново. В интервю за БНР на 10 септември Гергова каза, че Министерството..

публикувано на 06.10.20 в 12:26
Акад. проф. Дроздстой Стоянов

Системна реформа в психиатричната помощ не е правена от времето на комунизма

Дългоочакваният проект на Национална стратегия за психично здраве вече е публикуван за обществено обсъждане. Документът има амбицията да предложи визия за следващите 10 години – до 2030 г. Предвижда се разкриването на центрове за психично здраве..

публикувано на 05.10.20 в 10:56
Иван Начев

Иван Начев: Натискът на Брюксел към България ще се засили

„Във всички случаи политическият натиск към България ще се увеличава. Досега всичко беше много дипломатично – някак се казваше, че вървим напред, но вече очевидно имало нещо, преляло чашата , и в крайна сметка доведе до това, че и в двата доклада..

публикувано на 05.10.20 в 07:58
Хасан Адемов

Хасан Адемов: Най-благоприятно е да избираш по-добрия вариант преди пенсиониране

В доклад за състоянието на пенсионните системи в Европа на институт на Европейската федерация на инвеститорите и потребителите на финансови услуги системата за втора пенсия, за която се осигуряват родените след края на 1959-та година български..

публикувано на 02.10.20 в 12:01
Красимир Мазгалов

Съдия Красимир Мазгалов: Опасенията за главния прокурор се потвърдиха

„Опасенията, които изразихме на база на информацията, която имахме от публичните изяви на г-н Иван Гешев преди избирането му и по време на процедурата – всички тези опасения не само се потвърдиха, но всъщност се оказа, че дори са били скромни .“..

публикувано на 02.10.20 в 10:04
Родители се струпват на оградата на столично училище, заради наложената забрана да влизат в двора му.

Училищата в противоепидемичен дисонанс

Разпространението на инфекцията от коронавирус в училищата е в допустимите стойности, гласи оценката на институциите 2 седмици след началото на учебната година. Средно 4 на 1000 паралелки са поставени под карантина. Вече е регистриран и първият..

публикувано на 30.09.20 в 11:54
Светослав Малинов

Светослав Малинов: България е като студент, който 10 години се явява на поправителна сесия

Очаква се Европейската комисия да представи по-късно днес докладите за върховенството на закона във всички страни членки по новия хоризонтален механизъм . Представянето на докладите, което беше предвидено за 23-ти септември, се очакваше да се..

публикувано на 30.09.20 в 09:11

Лиценз да мразиш

Липсата на противопоставяне от страна на държавата на престъпления с хомофобски мотиви ще доведе и до наказателни процедури срещу България от страна на Европейската комисия и до решения срещу България на Европейския съд по правата на човека. Това..

публикувано на 29.09.20 в 11:15
Машина за лекарства

Опасно ли е да се продават лекарства с вендинг машини

Ловеч е един от областните центрове, където няма денонощна аптека от много години. В 34-те села от общината дори няма никаква аптека и местните жители са принудени да пътуват до областния град, за да се снабдяват с необходимите лекарства. Ако на..

публикувано на 28.09.20 в 13:24