Весела Банова: Психичното страдание е различно от агресия или умствена изостаналост

„Това, което ни провокира да създадем този филм, беше 15-годишнината от създаването на нашата организация, като всеки от нашите професионалисти се срещаше с деца с психични страдания“ , това посочи в предаването „Преди всички“ Весела Банова,..

публикувано на 18.12.20 в 09:54
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Гласуване по пощата е гаранция за политическо фиаско

Тлеещото недоволство в обществото би могло да се изрази и в по-странни, екзотични и радикални алтернативи на парламентарните избори. Това мнение изрази пред БНР политологът Христо Панчугов, преподавател в Нов български университет.  „Това, което..

публикувано на 18.12.20 в 09:11

Как ще купуваме лекарства с електронни рецепти

До края на годината и началото на следващата ще започне първото тестово стартиране на системата за електронни рецепти. Това съобщи пред БНР Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара.  Най-вероятно ще има преходен период, в който ще..

публикувано на 17.12.20 в 07:54
Снимката е илюстративна

Училищен тормоз над второкласник в Хасково от учители и родители

8-годишно дете от Хасково не е прието от своя клас и преподавателка в масовото училище, защото има здравословен проблем. Детето е с кохлеарен имплант. Според класната ръководителка и родителите на останалите деца то пречи на работата, не..

публикувано на 16.12.20 в 13:14

Проф. Христо Тасков: По-тежко преобледувалите Covid-19 имат повече антитела

„Важни са и антителата, и естествената и клетъчната резистентност по отношение на имунитета “, заяви пред БНР проф. Христо Тасков, бивш директор на Национален център по заразни и паразитни болести – София. „ Естествената резистентност първа се..

публикувано на 16.12.20 в 12:00

Превеждат 700 млн. лв. на земеделците по схемата за директни плащания на площ

700 млн. лв. тръгват към сметките на българските земеделци днес по схемата за директни плащания на площ. Това е най-голямото плащане към фермерите за годината. Те ще получат по 21 лева на декар, с 2 лв. повече от 2019 г.  Преведените днес средства ще..

обновено на 16.12.20 в 10:04

Д-р Виктория Чобанова: Огромна част от хората с положителни антигенни тестове са на улицата

Намаляват желаещите да си правят PCR тестове. Хората вече не искат да правят тези изследвания, откакто антигенните тестове са достъпни. Това съобщи пред БНР д-р Виктория Чобанова, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София..

публикувано на 16.12.20 в 08:17

Д-р Кирил Зиновиев: Нямаме имунитет към Covid-19, ваксинирането е много важно

„В Германия ситуацията се влоши твърде много , „Чергата ни гори“ – посочи Ангела Меркел, локдаунът през ноември не даде резултат, затова сега целта е заболеваемостта на 100 хиляди души да падне под 50 души на седмица “, това каза пред БНР д-р Кирил..

публикувано на 15.12.20 в 11:31

Необходима е реформа в трудовото законодателство заради работата от вкъщи

„В българското законодателство има правна рамка в Кодекса на труда, която урежда надомната работа и работата от разстояние “. Това каза пред БНР Жасмина Саръиванова от Българската стопанска камара във връзка с последните законодателни промени за..

публикувано на 14.12.20 в 10:52
Южна Корея съобщи днес за най-високия дневен брой нови случаи на коронавирус от появата на заразата в страната през януари - 950.

Надпревара с вируса и други новини от седмицата

„Надпреварваме се не срещу другите производители, а срещу вируса. Всички ние се надпреварваме с времето, защото ако не започнем скоро време да произвеждаме ваксини, ще продължим да сме в това ненормално положение - икономиките ще продължат да се..

публикувано на 12.12.20 в 10:29