Любомир Дацов

Любомир Дацов: Скоростта на развитие в България е относително бавна

„ Няма никакво значение колко милиони имаш и каква кола караш, след като слизаш от колата и със скъпата си обувка стъпваш в локвата и ти прелива локвата в копринения чорап . Извинявам се, че давам този пример, но общо взето е показателно за..

публикувано на 11.10.20 в 12:22
Андрей Чорбанов

Доц. Андрей Чорбанов: Расте съпротивата на обществата срещу мерки без реална заплаха

Статистиката може да се разглежда по много начини. Различни групи от хора правят дивиденти от различните статистики, което може да звучи объркващо . Това каза в предаването "Неделя 150" имунологът от Българската академия на науките доц. д-р Андрей..

публикувано на 11.10.20 в 10:08

Синдикат готви протест в МВР, ако няма преговори за увеличаване на заплатите заради пандемията

Синдикално сдружение "Защита" в Смолян предупреди ръководството на МВР с протест, ако не се съгласи да преговаря за увеличаване на възнагражденията на служителите.  С писмо от 19 септември синдикалната организация се обърна към премиера Бойко..

публикувано на 10.10.20 в 17:56

Психиатричната грижа у нас е фрагментирана и разпокъсана

„ Covid - епидемията ясно показа нуждата от адекватна психиатрична грижа за всички, а отражението ѝ върху хората някой ден ще се разглежда като психологически феномен“ каза в „Преди всички“ директорът на фондация "Глобална инициатива в..

публикувано на 09.10.20 в 10:26

Д-р Недялко Калъчев: По-рядко има фалшиви положителни тестове за коронавирус

"В момента в страната има ясно оформена група от тестове за коронавируса, които се предлагат.  Повечето колеги работят с тестове, които изследват поне два или три гена, което дава относително високо ниво на сигурност, когато говорим за..

публикувано на 08.10.20 в 11:55
Наталия Киселова

Доц. Наталия Киселова: Бързата писта води до некачествени закони

Стремежът къма бърза писта в законодателния процес произвежда некачествени закони. Тази позиция изрази пред БНР преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.  „Причините са много, но могат да бъдат сведени до една – стремеж за..

публикувано на 08.10.20 в 10:20
Даниел Стефанов

Даниел Стефанов: Най-големият риск е „пакетирането“ на България с Полша и Унгария

„Пакетирането“ на България с Унгария и Полша е много опасно, предупреди пред БНР политологът Даниел Стефанов преди окончателното финализиране на резолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона у нас . „ За мен най-големият риск е..

публикувано на 08.10.20 в 09:24

Работодателите могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове в компаниите

Нова процедура по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" позволява на работодателите да кандидатстват за изграждане на детски кътове в компаниите за удобството не само на служителите . Това ще се облекчи бизнеса и..

публикувано на 07.10.20 в 14:14

Проф. Вихра Миланова: Натрупа се пандемична умора от въздействието на Covid-19 върху живота ни

„ Пандемичната умора е чувство на изтощение като резултат от въздействието на Covid-19 върху живота ни . От една страна страх да не се разболеем, от друга страна – страхът да не загубим работното място. Реакциите на хората са различни – от..

публикувано на 07.10.20 в 13:10

Още пари за детски надбавки и пенсии по време на криза - има ли логика

Детски надбавки без оглед на доходите на родителите - какъв ще бъде ефектът върху семействата и икономиката и има ли връзка предложението на правителството да отпадне подоходният критерий с наближаващите избори? Прилагането на мярката би струвало още..

публикувано на 07.10.20 в 08:17