Ще направят ли промените в регламента за автошколите водачите по-подготвени

Публикуваният за обществено обсъждане проект, с който се променя Наредбата за условията и реда за обучение на бъдещи шофьори предизвика отпор сред някои от автошколите. Пред БНР  председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко..

публикувано на 16.09.20 в 11:11

През есенно-зимния сезон в училищата ще видим ефекта на доминото

„Мерките, които сега се въвеждат в училищата във връзка с коронавируса, са логично следствие от тази истерия, която стана през пролетта, но  тези мерки, ако останат такива, то след месец децата и учителите ще сме си вкъщи “,   каза в..

публикувано на 15.09.20 в 14:04

Благотворителност, маски и еднократни стипендии в първия учебен ден

С благотворителен жест ще започнат новата учебна година учениците от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев” в  Перник . Ученическият съвет е решил тази година, вместо да купят цвете за първия учебен ден, гимназистите да помогнат за..

обновено на 15.09.20 в 13:35
Йонко Иванов

Йонко Иванов: Автошколите не са продавачи на пуканки

Предприемаме протестни действия спрямо ръководството на „Автомобилна администрация“ и искаме тяхната оставка, съобщи пред БНР Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. От съюза смятат, че ръководството в лицето..

публикувано на 15.09.20 в 08:38
Андрей Чорбанов

Андрей Чорбанов: Адекватна грипна ваксина за момента няма

Аз съм изключителен привърженик на ваксините като такива, друг е въпросът, че грипна ваксина няма и тази ваксина, която се произвежда и която се продава, няма никакво въздействие върху организма. Това заяви пред БНР доц. Андрей Чорбанов от..

публикувано на 11.09.20 в 10:56
Проф. Ивайло Дичев

Проф. Ивайло Дичев: Ако така се влачим до пролетта, ГЕРБ ще изчезне като НДСВ

"Това не е въстание, това е граждански протест. Властта се е вкопчила и ще трябва още търпение." Това каза пред БНР културният антрополог проф. Ивайло Дичев.  От много страни вече започнаха атаките към правителството, подчерта той в предаването..

публикувано на 10.09.20 в 16:45
Йордан Камджалов

Йордан Камджалов: България е в тежко състояние, има нужда от спешни промени

" България се нуждае от много дълбинни промени ", коментира за "Хоризонт" световноизвестният ни диригент Йордан Камджалов, който от години не живее постоянно в страната.   " Това крещене на оставка не ми харесва никак. Харесват ми..

публикувано на 10.09.20 в 14:41

До 15 октомври родителят трябва да прецени дали детето ще присъства в училище

„В Регионалната здравна инспекция в Ловеч вчера получихме от д-р Ангел Кунчев указанията на МОН и приложението какъв е редът ученик да не посещава присъствено учебните часове“ , потвърди в предаването „Хоризонт до обед“ д-р Росица Милчева,..

публикувано на 09.09.20 в 12:23
Светослав Малинов

Светослав Малинов: Независимо дали ще спечели изборите, ГЕРБ няма да управлява

Независимо дали ГЕРБ ще спечели изборите, или не, партията няма да управлява и лидерът ѝ няма да бъде повече премиер . Прогнозата е на доц. Светослав Малинов, ръководител на катедра “Политология” във Философския факултет на СУ “Св. Климент..

публикувано на 09.09.20 в 08:34

Допитване: 90 на сто от студентите искат присъствено обучение

Учебната година в УНСС започва на 14 септември. За по-големите потоци се въвежда хибридно обучение - една седмица ще учат студенти с четни факултетни номера, другата с нечетни - присъствено. "А пък останалите, които не трябва да бъдат в..

публикувано на 08.09.20 в 15:07