Отец Иван Нови хан

Защо парите за строежа на приют за децата на отец Иван стоят години в банкова сметка

От всички кампании, които вървяха, си избрах инициативата "Дом за децата на отец Иван", обясни в интервю за "Хоризонт" слушателката ни Антоанета Андонова, която сигнализира, че парите от дарителската сметка за строежа на нов приют за децата стоят..

обновено на 25.01.19 в 14:07
Кацане на Луната

Проф. Олег Йорданов и Светослав Александров: Неприемливо е да се преподава, човек не е бил на Луната

Правдолюб Иванов сподели в “Туитър“:  "Потресен съм, класната на дъщеря ми в 38-о основно училище, в час по Човек и природа, им казала, че човек не е кацал на Луната, защото около нея има енергийно поле, което не позволява, че кацането е снимано..

публикувано на 22.01.19 в 12:48

Момчил Панайотов: Ако хората знаят повече за лавините, по-голям е шансът им за оцеляване

След като доцент Петър Янков - преподавател в НСА и председател на сдружение „Българско ски училище“ заяви пред БНР, че липсата на регламентация за каране на ски извън пистите е една от причините за зачестилите трагични инциденти с лавини у нас и..

публикувано на 21.01.19 в 11:04

Лорита Радева: Блоковете и домакинствата ще имат възможност за разделно събиране на отпадъците

Всички райони в София са обхванати от система за разделно събиране на отпадъците, обясни в предаването „Хоризонт до обед“ Лорита Радева – председател на Комисията по околна среда към Столичния общински съвет:     „Цяла София е обхваната от системата за..

публикувано на 17.01.19 в 15:20

Проф. Димитър Димитров: Домакинството на световно по футбол изисква огромна инфраструктура

Четири балкански страни, които си приличат по това, че в икономически план не се представят особено добре, искат да спечелят домакинството на световното първенство по футбол през 2030 г., а по всяка вероятност ще се кандидатират и за европейския..

публикувано на 17.01.19 в 13:32
Диляна Дойчинова в студиото на

Организационни или комуникационни - проблемите при въвеждането на е-винетките

Диляна Дойчинова – дългогодишен експерт по маркетинг и комуникации, определи гратисния период до 15-и януари при въвеждането на електронните винетки като „кризисен пиар и то никак нелош“. В предаването "Хоризонт до обед" тя коментира: „За някакъв..

публикувано на 15.01.19 в 12:59

Наблюдават ефекта от приложението на 5 нови молекули върху тежко болни пациенти у нас

Пет нови скъпоструващи молекули за мултиплена склероза, астма и оноклогични заболявания ще се наблюдават през 2019 година за ефекта от тяхното приложение върху тежко болни пациенти.  Това каза пред "Хоризонт" проф. Николай Данчев, председател на..

публикувано на 15.01.19 в 11:52
Емил Янев и Кин Стоянов

Кин Стоянов: Институтът за българската емиграция трябва да заработи отново

В Гоце Делчев се намира Институтът за българската емиграция в Северна Америка – САЩ и Канада. Негов директор е Тодор Гаджев, а негов създател - баща му д-р Иван Гаджев, емигрирал зад океана през 60-те години на миналия век. Институтът разполага с..

публикувано на 15.01.19 в 10:35
Така изглеждат разораните дюни на 14 януари

Прокуратурата повдигна две обвинения за заравняването на пясъчните дюни на "Смокиня"

Две обвинения за заравняването на пясъчните дюни на къмпинг “Смокиня“ повдигна Окръжната прокуратура в Бургас. Като поръчител е посочен  45-годишният Иван Нончев, а 24-годишният Манол Пазвантов е обвинен като извършител на престъплението...

обновено на 14.01.19 в 17:56
Фрагмент от корицата

Книгата "Рестарт на детския ум" предлага оздравителна програма за зависими деца

Книгата на Виктория Дънкли  „Рестарт на детския ум“ вече е на българския книжен пазар. Дънкли е а мерикански психиатър, а книгата -  плод на 15-годишен опит в областта на интегративната психиатрия. Авторката описва синдрома на електронния екран и..

публикувано на 14.01.19 в 10:59