Константин Могилевский: Изложбата не цели намеса във вътрешните работи на България

Изложбата в София, подготвена от "Руското историческо общество", е първата от поредица експозиции, които ще бъдат показани и в други държави от Източна Европа, и показва документи, които до скоро са носели гриф "строго секретно". Това съобщи в..

публикувано на 09.09.19 в 11:48

45 години от пускането в експлоатация на АЕЦ "Козлодуй"

До месец 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ се очаква да получи нов лиценз за експлоатация, който ще му позволи да работи през следващите 10 години. По този начин се удължава животът на блока, чийто проектен ресурс изтича тази година. Техническото..

публикувано на 04.09.19 в 04:26
Язовир Ивайловград

Граждани алармират за драстично спадане на водите на язовир Ивайловград

Разположен в Източните Родопи по течението на река Арда, язовир Ивайловград е един от най дългите в страната - надхвърля 40 км. Водоемът е третият и последен ВЕЦ от Водно-електрическата каскада „Арда“, преди едноименната река да напусне територията..

публикувано на 30.08.19 в 14:27

Откриват звено за психологическа грижа в болницата по онкохематология

В Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания ще бъде представено звено за психологическа грижа за пациентите, техните близки и лекарите.       Подкрепата за онкоболните и семействата им ще е..

обновено на 29.08.19 в 15:44

БДЖ жертват графика, за да не се допускат големи инциденти, заяви Григори Григоров

"Средният недостиг на локомотиви е около 15 на ден, при необходимост от 128 локомотива дневно".  Това каза пред БНР председателят на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" Григори Григоров. Той посочи, че често в БДЖ жертват графика, за да не се..

публикувано на 28.08.19 в 09:28

Сънародникът ни от Бразилия Илко Минев: Амазония гори всяка година през сухия сезон

Тазгодишните данни за пожарите в Бразилия не са рекордни за страната. Преди 2010 година е имало горещи сезони с още по-опустошителни последици, коментира пред "Хоризонт" Илко Минев, бразилски писател от българо-еврейски произход, който повече от 40 години..

публикувано на 27.08.19 в 13:36
Емил Георгиев - председател на политически клуб „Екогласност“

Емил Георгиев: Над 120 са нерегламентираните сметища в страната

На територията на страната има не по-малко от 120 нерегламентирани сметища, заяви пред БНР председателят на политически клуб „Екогласност“ Емил Георгиев. В предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ той предупреди, че липсата на ефективен..

публикувано на 27.08.19 в 10:53

Децата в интернатите да имат право на месечни средства за лични нужди

Децата в интернатите да имат право на месечни средства за лични нужди. Това предвиждат промени в Правилника за устройство и дейността на възпитателните училища-интернати и социално-педагогическите интернати. Правилникът е пуснат за съгласуване до 19-и..

публикувано на 26.08.19 в 09:07

Жители на три созополски села протестираха срещу депата за временно съхраняване на опасни битови отпадъци край с. Атия

Жители на  Атия, Черноморец и Присад излязоха на протест срещу трите площадки за временно съхраняване на опасни битови отпадъци, в близост до село Атия. Те скандираха: "Не искаме боклуци, искаме природа".  След като 2 часа близо 100..

публикувано на 25.08.19 в 15:31
Гърците се радват на големи сезонни разпродажби.

Димитър Събев: Българинът е умерен и отговорен консуматор

Над 70% от хората, участвали в академична анкета за потребителския профил на българите, не вярват, че отпадъците, събирани в контейнерите за разделно събиране, се рециклират. Това сочи проучване , което журналистът Димитър Събев прави за..

публикувано на 23.08.19 в 10:34