Работодателите могат да получат до 10 000 лв., за да приспособят работно място за човек с увреждания

Работодателите могат да получат до 10 000 лв., за да приспособят едно работно място за човек с трайни увреждания в трудоспособна възраст, съобщиха от МТСП. Същата сума може да бъде отпусната и за оборудване на всяко ново работно място съобразно..

публикувано на 06.06.19 в 18:25

"Грийнпийс"- България: Нова АЕЦ не е решение на енергийните проблеми на България

Нова атомна централа не е решение на енергийните проблеми на страната, заявиха в Бургас представители на "Грийнпийс"- България. Те пристигнаха с кораба „Рейнбоу Уорирър“ от Варна, за да представят кампанията "Заедно за климата". Посещението е част от..

публикувано на 06.06.19 в 16:49
Мрияна Кукушева

Хлябът от сивия сектор все повече навлиза в детските заведения

Сивата икономика при хлебопроизводството е около 40%, каза пред БНР Марияна Кукушева – председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в днешния им професионален празник. По думите ѝ, най-страшното е, че такива предприятия..

публикувано на 06.06.19 в 14:16
Антон Вълев в студиото на „Преди всички“

Антон Вълев: Има сериозен недостиг на лекарства, липсва национална лекарствена политика

„Има сериозен недостиг на лекарства в страната. Причините са три. Едната е много старата система за ценообразуване у нас, което прави България неинтересен пазар за големите фирми и те се изтеглят. Затова през последните 5 години са дерегистрирани..

публикувано на 06.06.19 в 08:45

Проект за наредба за физическата среда в училище провокира критики на директори

Проект на Наредба на Министерството на образованието и науката за промени във физическата среда в училищата вече среща първи критики от страна на директорите. Замяна на двойния чин с единичен, Г-образна форма на класните стаи са само част от..

публикувано на 05.06.19 в 13:18
Красимир Вълчев - министър на образованието

Красимир Вълчев: Средната заплата във висшите училища е над 1700 лв.

До една година ще бъде изготвена Национална карта на висшето образование, която да направи диференциация между професионалните направления. Това каза пред БНР министърът на образованието Красимир Вълчев. Той определи като "временна и недобра мярка"..

публикувано на 05.06.19 в 09:28

Силен дъжд е причинил преливането на язовира до село Тутраканци

Частично бедствено положение беше обявено в провадийското село Тутраканци. Силният дъжд е причинил преливане на язовира до селото и това е наложило евакуиране на хората от най-близките 7-8 къщи до стената му. Това съобщи областният..

обновено на 04.06.19 в 17:07

Пациентите у нас продължават да търсят стотици лекарства, изтеглени от пазара

През последната година пациентите у нас продължават да търсят стотици лекарства, които обаче са изтеглени от пазара. Това показват данните на онлайн платформата за подаване на сигнали за недостиг на медикаменти, която бе създадена от Българската асоциация..

публикувано на 04.06.19 в 13:57

Разгорещени страсти около казуса "Сфумато"

Години наред казусът „Сфумато“ не може да намери решение. Според проекта за разширяване на театралната работилница - бившата баня „Подуяне“ в столичния парк „Заимов“ трябва да се превърне в модерно арт пространство, отговарящо на изискванията..

публикувано на 04.06.19 в 11:23

Фондация настоява за регистър и програма за проследяване на недоносените деца

Всяка година в България се раждат повече от 6000 недоносени деца. За тяхното пълноценно развитие и възстановяване е необходима не само висококачествена неонатологична грижа по време на болничния им престой, но и добре функционираща система за..

публикувано на 04.06.19 в 10:47