Силен дъжд е причинил преливането на язовира до село Тутраканци

Частично бедствено положение беше обявено в провадийското село Тутраканци. Силният дъжд е причинил преливане на язовира до селото и това е наложило евакуиране на хората от най-близките 7-8 къщи до стената му. Това съобщи областният..

обновено на 04.06.19 в 17:07

Пациентите у нас продължават да търсят стотици лекарства, изтеглени от пазара

През последната година пациентите у нас продължават да търсят стотици лекарства, които обаче са изтеглени от пазара. Това показват данните на онлайн платформата за подаване на сигнали за недостиг на медикаменти, която бе създадена от Българската асоциация..

публикувано на 04.06.19 в 13:57

Разгорещени страсти около казуса "Сфумато"

Години наред казусът „Сфумато“ не може да намери решение. Според проекта за разширяване на театралната работилница - бившата баня „Подуяне“ в столичния парк „Заимов“ трябва да се превърне в модерно арт пространство, отговарящо на изискванията..

публикувано на 04.06.19 в 11:23

Фондация настоява за регистър и програма за проследяване на недоносените деца

Всяка година в България се раждат повече от 6000 недоносени деца. За тяхното пълноценно развитие и възстановяване е необходима не само висококачествена неонатологична грижа по време на болничния им престой, но и добре функционираща система за..

публикувано на 04.06.19 в 10:47
Проф. Владимир Пилософ

Диференцираното финансиране на детското здравеопазване е задължително

Бившият директор на Фонда за лечение на деца професор Владимир Пилософ и председател на Българската педиатрична асоциация коментира, че е необходимо да има диференцирано заплащане на болниците, които поемат най-тежките случаи с болни деца. "Трябва..

публикувано на 03.06.19 в 16:29

Милка Василева: Настояваме да се изработят стандарти за ранно детско развитие

Представители на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, на Националният център по обществено здраве и анализи и директори на детски ясли се събират днес на национална кръгла маса "Усъвършенстване на грижите за здравето и..

публикувано на 03.06.19 в 11:15
Стефан Манов

26% от избирателите в секции с машини са използвали новия начин на гласуване

Безспорно машинното гласуване на тези избори беше успех, именно заради това, че успя да се проведе в пълния му обем, както беше замислено. Това каза пред БНР Стефан Манов от Обществения съвет към ЦИК.        „Това се случи въпреки всички „пророци“,..

публикувано на 03.06.19 в 09:18
В ЦИК официално обявиха и връчиха удостоверенията на избраните членове на Европейския парламент от България.

Седмицата, в която станаха ясни 17-те български депутати, а оставки подадоха Корнелия Нинова и Цветан Цветанов

Днес свеждаме глава в Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Ясни са 17-те пратеници на България в новия Европейски парламент, оставки след изборите на лидера на БСП Корнелия Нинова и на заместник-председателя..

публикувано на 02.06.19 в 12:16

„Игри на щастието“ е темата на кандидатстудентския изпит по журналистика в СУ

Кандидат-студентите по журналистика в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ писаха по темата „Игри на щастието“. Над 340 гимназисти се явиха днес на редовния приемен изпит в Алма Матер. Кандидатите се състезават за около 60 места за..

обновено на 02.06.19 в 11:27

Майките от инициативата "Системата ни убива" протестираха в София с нови искания

Майките от инициативата "Системата ни убива" протестираха в София с нови искания. Те настояват да не бъдат отнемат деца от семействата им, както и да бъдат уеднаквени месечните помощи за деца, отглеждани от роднини и от приемни семейства. За да стане това,..

обновено на 01.06.19 в 15:10