Картата, която чрез презареждане, ви дава възможност да ползвате различни видове транспорт в турския мегаполис.

Полезни съвети при екскурзия в Истанбул

Ако сами организираме своята екскурзия, пътуването до всеки град, който искаме да посетим, не започва с това да се озовем първо пред някоя величествена крепост, катедрала или живописна улица, а с някои битови подробности. Как те да не влошат приятното..

публикувано на 21.07.19 в 11:34

Експерти: Светът е изправен пред кибервойна и виртуални схватки

Светът е изправен пред кибервойна, а във виртуалното сражение участват най-големите държави. В това са убедени повечето експерти по киберсигурност, към чиято експертиза тази седмица прибягнахме в България заради хакерската атака в Националната..

обновено на 20.07.19 в 12:06
Илюстрация на китайската космическа сонда „Чанъе-4“, кацнала на Луната.

Има ли нова космическа надпревара 50 г. след покоряването на Луната

Днес се навършват 50 години от стъпването на човек на Луната, когато астронавтът Нийл Армстронг докладва на Центъра за контрол на полетите в Хюстън, че спускаемият апарат „Ийгъл“ е кацнал. На 21 юли излиза от модула и произнася прословутата фраза:..

публикувано на 20.07.19 в 10:04
Искра Михайлова

Искра Михайлова: Очаквам върховенството на закона да бъде свързано с еврофондовете

Много страни членки поставят въпроса, че върховенството на закона трябва да бъде издигнато отново на подобаващото му място като основен приоритет в ЕС. То засяга не само отделни страни, а всички в ЕС, заяви пред БНР евродепутатът Искра Михайлова,..

публикувано на 19.07.19 в 09:04
Сградата на старото училище в Славейно

Университетски център в родопско село в бюрократичен кръг от абсурди

Училището и пансионът към него в родопското село Славейно са отдадени за ползване от СУ „Св. Климент Охридски“.  Преди години, докато било действащо училище, там са се обучавали деца с белодробни проблеми заради подходящия климат в района...

публикувано на 18.07.19 в 16:03

Ще успеят ли администрациите да покрият минималните изисквания за мрежова информационна сигурност

„Нивото на защита на информационните системи в някои от ведомствата в страната е високо, но все още има какво да се желае. Няма как да се каже, че 100% системите са гарантирани в сферата на киберсигурността. Въпреки че явно в НАП е допуснат..

публикувано на 18.07.19 в 09:21
През август 2016 г. пред НЗОК се проведе протест под надслов:

Д-р Михаил Околийски: Забавят се скрининговите програми за хепатит

В глобален мащаб има около 1 милион жертви годишно на вирусните хепатити, като това е повече от жертвите от СПИН и туберкулоза взети заедно. В България поради липсата на скрининг няма информация за броя на болните. Според оценки на експерти..

обновено на 17.07.19 в 15:40

Има ли решение проблемът с изоставените военни сгради, предвидени за разрушаване

След инцидента в Хасково преди три месеца потърсихме чрез Закона за достъп до обществена информация списъка със сгради с отпаднала необходимост, предвидени за разрушаване. Министерството на отбраната предостави местоположението на..

публикувано на 16.07.19 в 09:50
Централният плаж в Ахтопол и новото заведение, стъпило буквално в морето

Вдигат заведение на централния плаж в Ахтопол, в непосредствена близост до водата

На брега на централния плаж в Ахтопол, на метри от водата вече расте ново двуетажно заведение. За изграждането му сигнализира слушател, пожелал анонимност. "Строи се на не повече от 2 до 3 метра на самия бряг на морето, върху самия плаж. Строи..

публикувано на 15.07.19 в 12:27
Проф. Анастас Герджиков и проф. Стати Статев в студиото на “Неделя 150“.

Защо българските университети не са в топ листата на европейските

50-те милиона лева на година, които получава Софийският университет „Св. Климент Охридски“, са несравними с бюджета на най-престижните висши училища по света, каза пред БНР ректорът на най-стария университет у нас проф. Анастас Герджиков. През..

публикувано на 14.07.19 в 13:07