Жители на три созополски села протестираха срещу депата за временно съхраняване на опасни битови отпадъци край с. Атия

Жители на  Атия, Черноморец и Присад излязоха на протест срещу трите площадки за временно съхраняване на опасни битови отпадъци, в близост до село Атия. Те скандираха: "Не искаме боклуци, искаме природа".  След като 2 часа близо 100..

публикувано на 25.08.19 в 15:31
Гърците се радват на големи сезонни разпродажби.

Димитър Събев: Българинът е умерен и отговорен консуматор

Над 70% от хората, участвали в академична анкета за потребителския профил на българите, не вярват, че отпадъците, събирани в контейнерите за разделно събиране, се рециклират. Това сочи проучване , което журналистът Димитър Събев прави за..

публикувано на 23.08.19 в 10:34

Отговорите, които чакаме за АЕЦ "Белене"

Страстите от последните дни покрай АЕЦ "Белене" се разгарят на фона на информациите, че чужд консултант ще търси спасение за въглищните ни централи и че българските ТЕЦ-ове са сред световните замърсители със серен диоксид. ТЕЦ и АЕЦ или ТЕЦ..

публикувано на 22.08.19 в 09:04

МОСВ променя границите на природен парк „Пресина“ заради изграждането на АЕЦ "Белене"

Екоминистерството стартира процедура по промяна на границите на природен парк „Пресина“, разположен по поречието на река Дунав. Плановете предвиждат намаляване на територията на парка, заради изграждането на АЕЦ Белене. Това се случва на фона на..

публикувано на 21.08.19 в 17:25

България участва в проект срещу разхищението на храна

Над милиард тона храна се изхвърлят годишно в света, докато същевременно един на всеки десет души гладува.      Фондация „Биоселена“ се включва в е вропейския проект „Твоята храна“, който си поставя за цел да достигне до 2 милиона граждани на ЕС..

публикувано на 20.08.19 в 13:22
Природозащитници и граждани предприемат периодично протести срещу фермите за ценни кожи.

Изложба алармира за негативното влияние на фермите за кожи върху околната среда

В градинката пред "Кристал" в София днес ще представят и зложбата "Влиянието на фермите за ценни кожи". Тя е организирана от  Националната гражданска инициатива за забрана на добива на ценни кожи. Изложбата се състои от платна, комбинация от графично..

публикувано на 19.08.19 в 14:04
Кучета от приюта в Горни Богров

Най-малко 300 бивши домашни кучета, проявили агресия или използвани за боеве, са прибрани в приютите към "Екоравновесие"

В трите приюта към столичното общинското предприятие "Екоравновесие" има най-малко 300 домашни кучета, коита са били използвани за боеве или са били агресивни, каза в интервю за "Хоризонт" директорът на предприятието Веселин Асенов. С тях се работи по..

публикувано на 18.08.19 в 08:50
Христофор Караджов

Христофор Караджов: Единствено идиотски спорове събират масовата енергия в България

„В България виждам много отчаяние, много тягостност. Говорихме си с приятели колко апатично е обществото тук относно очевидните безобразия, които се извършват от властта. Единственото, което събира масова енергия, са абсолютно идиотски спорове..

публикувано на 16.08.19 в 10:10

Силвия Георгиева: Цветни контейнери за отпадъци трябва да има във всяко населено място с над 5000 жители

"На терена на системите за управление на отпадъците има няколко играча. На първо място са общините. ... От 2013-а година система за разделно събиране на отпадъци - цветните контейнери, трябва да има във всяко населено място с над 5000 жители, както и в..

публикувано на 15.08.19 в 08:51
Генади Кондарев

Генади Кондарев: Рисковете за планетата ни се натрупват, новините не са добри

„Ситуацията е доста по-сложна от това, което можем да опишем с две думи. Рисковете се натрупват – изхабяване на почвите, пожари, прекомерно изхвърляне на храна. Покачването на температурите води до разрастване на крайните климатични явления и..

публикувано на 14.08.19 в 11:01