Адвокат Йорданка Бекирска

Йорданка Бекирска: Стратегията за детето не съдържа онова, от което родителите се опасяват

Държавата трябва да има стратегия за детето, обясни в предаването "Преди всички" юристът Йорданка Бекирска, и зпълнителен директор на "Български адвокати за правата на човека". Въпреки разпоредбата да спре обсъждането на промени в подготвяната..

публикувано на 23.05.19 в 11:08
Главният архитект на СО Здравко Здравков

Липсва ни цялостна визия, за да подредим града си

Проектонаредбата за градската среда в София създава стандарти за фасадите на къщите, които са паметници на културата, а също и за настилките по улиците. Това съобщи в интервю за "Хоризонт до обед" главният архитект на Столичната община Здравко..

публикувано на 21.05.19 в 15:12
Емилия Ангелова - оперативен директор на MOVE.BG

Екопечка на твърдо гориво и електрическо колело са сред българските иновации за енергийна ефективност

Екологична печка на твърдо гориво с 2-3 пъти по-голяма ефективност и прототип на електрическо колело за градска среда са сред проектите за български финалисти на европейския акселератор „Социални иновации за справяне с енергийната бедност“, съобщи..

публикувано на 20.05.19 в 10:58
Кирил Петков, участвал в издирването на Боян Петров

Кирил Петков: Направихме всичко възможно да намерим Боян Петров

В събота ще се проведе скоростно изкачване по пътеката, по която Боян Петров тренираше от Княжево до Копитото на Витоша. То се организира от Радослава Ненова, която  живееше с Боян Петров.  Преди година на днешната дата беше прекратена..

публикувано на 16.05.19 в 12:28

Дискриминация "убива" ХИВ позитивни пациенти

„Това е една показателна история за проблемите в българското здравеопазване и за това как пациенти със специфични заболявания са обект на дискриминация от страна на здравната ни система“. Така Александър Миланов, програмен мениджър в..

публикувано на 15.05.19 в 11:27

Явор Панталеев: 50 % поскъпване на транспортните услуги след въвеждането на тол системата

50% поскъпване на транспортните услуги очакват българските спедитори след въвеждането на тол системата от 15 август. Утре започва изпитването на новата система. Превозвачите и спедитирските фирми настояват тол системата у нас да обхваща само..

обновено на 14.05.19 в 14:55

Разширяването на неизбежната отбрана - ще намали престъпността или ще стимулира саморазправата

Проблемът е основно в прилагането на законодателството ни. Той не e в пределите на неизбежната отбрана. Първа алинея на член 12 гарантира възможността на всеки един от нас да защити целостта си - телесна, физическа, дори държавни или обществени..

публикувано на 14.05.19 в 14:51
Плажът на къмпинг

Противоконституционна ли е забраната за свободно къмпиране

От гражданското движение “Да запазим Корал“ призоваха да не се наказват къмпингуващите, които пазят природата, и на тях да не се гледа като на заплаха от законотворците, в отворено писмо до председателя на Регионалната комисия в парламента..

публикувано на 14.05.19 в 10:40
Д-р Иван Маджаров – председател на БЛС

Д-р Иван Маджаров: Цели региони са заплашени от липса на педиатри

В Националната здравноосигурителна каса започват преговори с Лекарския съюз за увеличаване на цените на клиничните пътеки и за анекс към Националния рамков договор. Лекарският съюз ще иска по-високи цени на клиничните пътеки в направления като..

обновено на 13.05.19 в 08:38
Капка Панайотова

Капка Панайотова: Уврежданията носят пари - това е най-пагубното

Уврежданията носят пари – това е най-тъжното, най-отвратителното и най-пагубното, заяви пред БНР Капка Панайотова от Центъра за независим живот. Според нея никаква реформа за хората с увреждания не се е случила. Първото доказателство за това е..

публикувано на 09.05.19 в 08:52