Доц. Георги Лозанов, Диана Янкулова и проф. Антоанета Христова

Лозанов: Санира се средата от всяка по-критична и по-резултатна журналистика, особено разследваща

Това, което направи Борисов, е една линия на предизборна кампания и на овладяване на криза на политическо присъствие, което той беше напуснал като сцена в последните години. Това каза за БНР политическият психолог професор Антоанета Христова по..

публикувано на 16.06.19 в 15:59

Д-р Расмус Нилсен: Често констатираме, че обществените медии са най-сигурен източник на новини

Най-много българи вярват на новините на Българското национално радио, тази констатация се съдържа в годишния Доклад за дигиталните новини  на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“ към Оксфордския университет. Мащабният..

публикувано на 14.06.19 в 17:50
Сийка Милева

Съд отхвърли искането за постоянен арест на 16-годишното момче от Пловдив

Апелативният специализиран съд не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест за 16-годишното момче от Пловдив, разследвано за тероризъм. Така то остава при родителите си и под надзора на инспектори от Детската педагогическа стая в Пловдив...

обновено на 13.06.19 в 19:22

Антитерористичните служби се обединяват в единен център

Службите, които се занимават с противодействие на тероризма, ще бъдат обединени в антитерористичен център. По тази идея се работи активно, заяви премиерът Бойко Борисов след заседание на Съвета по сигурността към правителството. И в момента..

обновено на 12.06.19 в 13:58

Стефан Стоянов: Ако обединим усилия, можем да вкараме "умни технологии" във всяка класна стая

„Облачните технологии в момента са съвременният начин да се модернизират публичните образователни системи. Хванали сме точния момент. Ако обединим усилия, можем да вкараме „умни технологии“ във всяка една класна стая в цяла България и по този начин..

публикувано на 11.06.19 в 09:44

Борис Гончаров: Връзка на ученик с терористична група е възможна във всяка точка на света

“Това е абсолютно възможно във всяка една точка на света. Единственото необходимо условие е достъп до интернет“, така експертът по информационна сигурност Борис Гончаров коментира в предаването "12+3" темата как младеж в България може да се свърже с..

публикувано на 10.06.19 в 13:06

Александър Кръстев: Държавата не спазва ангажимента си да финансира библиотеките

"Темата за книгите се появява на две-три години, в предизборна ситуация, всички обещават и накрая не се случва нищо." Този коментар направи в предаването "Преди всички" Александър Кръстев, създател на сайта "Аз чета". Той изтъкна, че според стратегия на..

публикувано на 10.06.19 в 11:20

Педагози започват работа с момчето от Пловдив, разследвано за тероризъм

Инспектори от Детска педагогическа стая започват от днес работа с 16-годишното момче от Пловдив, разследвано за тероризъм, защото е общувало с вербовчик от „Ислямска държава“. Психологът Младен Владимиров коментира пред БНР, че отделянето от..

публикувано на 10.06.19 в 08:40
Протестът е планиран да започне в късния следобед пред Министерски съвет и да завърши в 20 ч с молитва пред посолството на Холандия (на снимката) в София.

Демонстрация в столицата срещу отнемане на деца от родителите

Пред сградата на Министерския съвет започна протестен митинг под  надслов "Всяко отнето дете е отнето от всеки нас". Акцията е организирана в социалните мрежи и събира недоволни от случая с детето Атила Тодоров, което холандски съд е разпоредил да..

обновено на 09.06.19 в 19:11

Българската данъчна система - деформирана и несправедлива

„Разговорът за данъчната политика е далеч по-широк – не да намалим този или онзи размер на ДДС, а да преструктурираме цялата данъчна система и да я направим по-справедлива, тоест да облагаме всички субекти съобразно техния принос в общия..

публикувано на 09.06.19 в 10:20