“За“ или “против“ машинното гласуване

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков коментира пред БНР машинното гласуване, като подчерта, че то е една от гаранциите за честен вот. Според депутата от левицата „опълчването“ на ГЕРБ срещу машинния вот е безпредметно...

публикувано на 14.07.19 в 12:08
Проф. Ангел Димитров

Проф. Ангел Димитров: Репликите на Белград и Скопие към София са с вътрешен адресат

Репликите от Белград към София и в последствие от Скопие към София са неадекватни и неоснователни, те са с вътрешен адресат и няма да имат политически последици, заяви пред БНР Ангел Димитров, бивш посланик в двете съседки на България. „В първия..

публикувано на 13.07.19 в 13:01

Пари за глоби и отнети книжки има, а за шофьорски курсове - не

Професионални организации предлагат практическите часове в шофьорските курсове да се увеличат с модули за шофиране при намалена видимост и на скоростен път, а теорията да се свие. Предлага се увеличаване на практическите часове до 40 (спрямо сегашните..

публикувано на 12.07.19 в 11:02
В село Влахи имат

Има ли втори живот за пустеещите селски училища

Университетският център „Родопи“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ е структура за изучаване на природата и населението в Родопите.  Базата в село Славейно, разположена в бившия пансион към местното, вече неработещо училище, има 100..

публикувано на 11.07.19 в 12:21

WWF изготви "Рибен буквар" - джобен наръчник при покупка на риба

"Денят на рибната зависимост маркира последиците от една плашеща тенденция - че Европа консумира повече риба, отколкото може да улови в своите териториални води или е отгледала в своите рибни ферми." Този коментар направи пред БНР Константин Христов от..

публикувано на 10.07.19 в 16:53

Борислав Брайков: Няма фокус върху процеса на обучение на кадри в строителния сектор

„В строителството само на пръв поглед работят нискоквалифицирани хора. Данните говорят за друго. 85% от заетите в строителството са квалифицирани, 15% от тях са с висше образование. Над 200 000 души са заети в строителния сектор, а..

публикувано на 10.07.19 в 11:21

Представят изследване за новите форми на заетост

Центърът за икономическо развитие представя резултатите от проект, посветен на адаптацията на индустрията към новите форми на работа. Изследването е сравнително за България, Румъния, Полша, Чехия, Македония и Хърватия. Изследването "Адаптиране на..

публикувано на 09.07.19 в 12:47

Какво предвижда новата Стратегия за достъпна жилищна среда

“Това е първата програма, която е насочена конкретно към хората с увреждания, за да може да реши техния всекидневен проблем или по-точно тяхното излизане от къщи, защото знаем, че това е един основен проблем, особено на хората с инвалидни..

публикувано на 08.07.19 в 12:23
Доц. д-р Ана Кочева с 93-годишната баба Гана Кекевска от с. Голяма Желязна

Учени от БАН подготвят дигитална кулинарна езикова карта на България

Учени от БАН подготвят дигитална кулинарна езикова карта на България, с която характерни особености на българските диалекти се оглеждат в традиционни за съответния регион рецепти за ястия и напитки. Подобна кулинарна карта не е правена досега в..

публикувано на 07.07.19 в 10:36
Нигяр Джафер

Възможна ли е промяна в модела на финансиране на болниците

"Министър Ананиев се опитва да излезе от ситуацията, в която е поставен, защо нещата в здравеопазването са толкова зле, че вече не търпят отлагане на решения. Малко е трудно да се ориентираме в това, което искаше да каже. Не сме категорични и..

публикувано на 05.07.19 в 10:20