WWF изготви "Рибен буквар" - джобен наръчник при покупка на риба

"Денят на рибната зависимост маркира последиците от една плашеща тенденция - че Европа консумира повече риба, отколкото може да улови в своите териториални води или е отгледала в своите рибни ферми." Този коментар направи пред БНР Константин Христов от..

публикувано на 10.07.19 в 16:53

Борислав Брайков: Няма фокус върху процеса на обучение на кадри в строителния сектор

„В строителството само на пръв поглед работят нискоквалифицирани хора. Данните говорят за друго. 85% от заетите в строителството са квалифицирани, 15% от тях са с висше образование. Над 200 000 души са заети в строителния сектор, а..

публикувано на 10.07.19 в 11:21

Представят изследване за новите форми на заетост

Центърът за икономическо развитие представя резултатите от проект, посветен на адаптацията на индустрията към новите форми на работа. Изследването е сравнително за България, Румъния, Полша, Чехия, Македония и Хърватия. Изследването "Адаптиране на..

публикувано на 09.07.19 в 12:47

Какво предвижда новата Стратегия за достъпна жилищна среда

“Това е първата програма, която е насочена конкретно към хората с увреждания, за да може да реши техния всекидневен проблем или по-точно тяхното излизане от къщи, защото знаем, че това е един основен проблем, особено на хората с инвалидни..

публикувано на 08.07.19 в 12:23
Доц. д-р Ана Кочева с 93-годишната баба Гана Кекевска от с. Голяма Желязна

Учени от БАН подготвят дигитална кулинарна езикова карта на България

Учени от БАН подготвят дигитална кулинарна езикова карта на България, с която характерни особености на българските диалекти се оглеждат в традиционни за съответния регион рецепти за ястия и напитки. Подобна кулинарна карта не е правена досега в..

публикувано на 07.07.19 в 10:36
Нигяр Джафер

Възможна ли е промяна в модела на финансиране на болниците

"Министър Ананиев се опитва да излезе от ситуацията, в която е поставен, защо нещата в здравеопазването са толкова зле, че вече не търпят отлагане на решения. Малко е трудно да се ориентираме в това, което искаше да каже. Не сме категорични и..

публикувано на 05.07.19 в 10:20
Младен Маринов в студиото на БНР

Маринов пред БНР: Капацитетът на граничните пунктове не отговаря на потребностите на хората

„Смисълът на нашата работа е процесът да е непрекъсваем, така че ние не можем да работим само през деня. Нощен труд се налага да се полага и ще се полага! Надявам се да се обсъди проблемът, да се намери финансиране, така че да отговори на реалните..

публикувано на 05.07.19 в 08:27
Сотир Марчев

След критическата възраст жените са по-уязвими за проблеми със сърцето

В момента, в който поради възрастта започне да отпада функцията на женските полови хормони, отпада защитата върху сърцето и тогава жените започват много по-често да усещат сърдечни проблеми, включително такоцубо (синдром на разбитото сърце) при..

публикувано на 04.07.19 в 12:46
Доц. Любомир Киров

Издават ли се фалшиви болнични у нас

“Никой не може да каже дали има, или няма, но е възможно да са издавани такива документи срещу заплащане. Това не се коментира - такова нещо, докаже ли се това, трябва наистина да бъде наказано.“ Това заяви председателят на Националното..

публикувано на 04.07.19 в 09:29

Туроператор: Черноморието ще се напълни от средата на юли, когато започват чартърите

Броят на туристите по българското Черноморие ще се увеличи през юли и август. Тази прогноза направи Калин Драганов, управител на туроператорска фирма, член на Българската асоциация на туроператорите и туристическите агенти. "Картината е, общо..

публикувано на 03.07.19 в 16:26