Тони Николов

Тони Николов: Културата е противоотрова на фалшивите новини

Не се сбъднаха прогнозите на ООН, че до края на 20 век разликата между "първия" и "третия" свят ще се заличи. В началото на 21 век виждаме, че разликата се удвоява и утроява и вече имаме трети, четвърти и пети свят. И нищо не може да се направи. Това..

публикувано на 15.02.19 в 16:43

Елена Кръстева: Все повече двойки се обръщат към психотерапевти

Партньорските отношения са подложени на много голям натиск, независимо дали има брак, или не, каза пред БНР семейният психотерапевт Елена Кръстева. Днес завършва международната седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7-и до 14-и..

публикувано на 14.02.19 в 10:19

Анастасия Димитрова: Заради технологиите не можем да останем насаме със себе си

Четенето започва да се повлиява от изобилието на информация. Човечеството никога не се е сблъсквало с такова количество информация, а днес средностатистическият човек преглежда повече текстове от най-големите философи на човечеството. Това обясни..

публикувано на 13.02.19 в 12:21

Морският ни туризъм бележи сериозен спад под натиска на международния пазар

Зимният туризъм бележи тенденция на устойчивост и става все по-прогнозируем в сравнение с летния. Това каза пред „Хоризонт“ председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков.  Пазарите, на които страната..

публикувано на 12.02.19 в 16:24
Доц. Соня Тотева

"За" и "против" легализацията на вещества, съдържащи се в канабиса

Все повече млади хора посягат към употреба, която преминава към злоупотреба с канабис и амфетамини, както и комбинирането им с алкохол. Това каза пред БНР доц. Соня Тотева – психиатър и нарколог, председател на Българската асоциация за профилактика на..

публикувано на 12.02.19 в 15:04
Акад. Дроздстой Стоянов

Безотговорността към психиатричната реформа е равносилна на геноцид

Отчетът за материалната база на психиатричните здравни заведения трябва да стане част от настояване за системни мерки. Това заяви пред "Хоризонт" националният консултант по психиатрия акад. Дроздстой Стоянов преди Министерският съвет да изслуша..

публикувано на 06.02.19 в 10:29

Първи спад на сделките с ипотечни кредити от 2013-а насам

Висока активност на купувачите на жилища през изминалата година, но и първи спад на сделките с кредити след 2013 година отчитат от най-голямата компания за недвижими имоти у нас. Брокерите смятат, че експанзията на жилищното строителство ще постави..

публикувано на 05.02.19 в 14:46

Петромир Кънчев: Премахването на Лозан Панов ще постави правосъдието в тотална зависимост

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов е последен пристан на независимостта на българското правосъдие и подготвяното му отстраняване ще постави съдебната система под тотална зависимост поне за 10 години. Такова мнение изрази пред..

публикувано на 04.02.19 в 13:07
Проф. Здравка Валерианова

В България ракът се открива късно и смъртността расте

В България липсват както програма за контрол над злокачествените заболявания, така и национална скрининг програма за тези заболявания. Това каза в интервю за „Хоризонт“ директорът на Националния раков регистър проф. Здравка Валерианова.  Това е..

публикувано на 04.02.19 в 10:32

Застраховани ли са пътниците в градският транспорт в София, ако не са чекирали картите си

В началото на следващата година в София трябва да заработи нова електронна система за таксуване в градският транспорт. Сега картите могат да бъдат чекирани само в трамваите и тролейбусите.       Слушател на програма "Хоризонт" обаче повдигна..

обновено на 01.02.19 в 18:25