Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Българска академия на науките

Първа годишна среща на младите български математици, работещи по целия свят

„България има много добре отработена система за откриване на математическите таланти и тази система работи добре от години“, каза пред БНР проф. Олег Мушкаров, директор на Международния център по математически науки към БАН за първата годишна среща..

публикувано на 19.05.21 в 12:32

Илко Йорданов: Призивите и подписките срещу НВО са щраусов комплекс

„Аз мисля, че матурите ще издържат стрес теста като такива проведени след дългото дистанционно обучение, още повече твърдата позиция на двамата министри на образованието Николай Денков и Красимир Вълчев, които застанаха категорично зад..

публикувано на 19.05.21 в 12:08

Д-р Иван Диков: Най-важното при злокачествените заболявания е профилактиката

„За последните години за съжаление нараства броят на заболелите с онкологични болести , а пандемията измести и диагностиката, и лечението на пациентите в друга посока, което ги отклони от профилактичните прегеледи“, каза пред БНР д-р Иван Диков,..

публикувано на 19.05.21 в 11:11
Фрагмент от корицита на

Представяне на сборника с пиеси на Златомир Златанов

Днес ще бъде представен сборникът с пиеси на Златомир Златанов - "Никой не знае защо" . Съставителството и предговорът са на Станимир Панайотов, а послеписът е от поета Владимир Сабоурин. Този сборник се превръща в реалност заради настояването..

публикувано на 18.05.21 в 13:43
Снимката е илюстративна

Стефан Иванов: Според Конституцията не бива да се дискриминира по пол и сексуална ориентация

„Не трябва да се страхуваме от думата фобия, защото това е всъщност страх , по-скоро бих се радвал, ако имаше образователни курсове и запознаване с текстове от Конституцията, според които не бива да се дискриминира по пол и сексуална ориентация, или..

публикувано на 18.05.21 в 13:18

За съдбата на Паметника на Съветската армия

Какво да се прави с Паметника на Съветската армия ? Този сюжет избухва периодично – за и против са различни обществени групи. При едно от предпоследните избухвания на този сюжет - Димитровград под ръководството на ГЕРБ реши да приюти паметника ,..

публикувано на 18.05.21 в 12:47

Димитър Къцарков: Конфликтът между Израел и Хамас върви по-скоро към ескалация

„ Конфликтът между Израел и Хамас има много различни аспекти - той има и политически, и социални и религиозни аспекти“, коментира в "Хоризонт до обед“ Димитър Къцарков, млад изследовател, хебраист, живеещ между Хайфа и София. „Всичко..

публикувано на 18.05.21 в 11:52

9 907 деца бяха приети на първо класиране в детските градини и ясли в София

9 907 деца бяха приети на първо класиране в детските градини и ясли в София .  Класирането беше отложено с няколко дни, а като причина от общината посочиха, че в част от профилите липсва заявен или потвърден адрес.  Директорът на дирекция..

обновено на 17.05.21 в 18:50

Свободата да почиваме на къмпинг

Четвъртото издание на Camping & Caravaning Expo се проведе на 15 и 16 май в София. Любителите на този тип туризъм имаха възможност да разгледат палатки, кемпъри, каравани и къмпинг оборудване, разположени на 4000 кв. м.      Не само у нас,..

публикувано на 17.05.21 в 17:50
Снимката е илюстративна

Разногласия около проекта за нова сграда в центъра на София

77 години след бомбардировките над София, на площад "Княз Александър I Батенберг" и ъгъла на ул. "Аксаков" ще се появи нова сграда. В момента там има само една сграда - някогашното кафене от стария хотел „България". Пететажен апартаментен..

публикувано на 17.05.21 в 14:55