Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Борислав Сандов

Борислав Сандов: Не бива институциите да стават асистенти на омразата

Традиционният юнски гей прайд в София тази година ще се проведе на фона на зачестяващи заплахи към ЛГБТ общностите. От едната страна е отявлената хомофобия на крайнодесните политически формации, от другата – мълчанието на останалите партии..

публикувано на 10.06.21 в 11:26

Отбелязваме Международния ден на архивите

„Това е нов празник, чества се от 1908 година насам, това е денят на който се учредява Международният съвет на архивите през 1948 година“, посочи пред БНР доц. д-р Михаил Груев, председател на Държавна агенция Архиви. Днес честваме..

публикувано на 09.06.21 в 16:21
Творба на Иван Нинов

Открива се графична изложба на Иван Нинов

Днес се открива графичната изложба на Иван Нинов – „Форма на свобода“. „Иван Нинов е голямо име в българското графично изкуство“, каза в „Хоризонт до обед“ Анжела Димчева от галерия „Анел“. Самостоятелната изложба   е от 9 - 21 юни в..

публикувано на 09.06.21 в 16:03
Снимката е илюстративна

Учене и приятелство в лятна академия към „Заедно в час“

Наближи ваканцията на учениците и ще ви предложим безплатен вариант за обучение през лятото - чрез лятна занималня. Този път обаче тя ще е онлайн. Това е лятната академия за ученици на организацията "Заедно в час" , която се организира..

публикувано на 09.06.21 в 15:55

Михаил Миков: В решението на екоминистъра за прохода Петрохан става въпрос за екологично талибанство

„Въпросът е важен за цяла България, защото коридор номер 4, освен трасето Ботевград-Видин , трябва да има и едно второ трасе, да не говорим, че за направлението Солун това е по-прекият път. Атакувам решението на екоминистъра да прекрати..

публикувано на 09.06.21 в 13:01
Доц. Васил Велчев, завеждащ сектор „Електрокардиостимулация“ в МБАЛ

Доц.Васил Велчев: Повторната употреба на стимулиращи устройства за сърдечната дейност е абсолютно забранена

„Правилата за употребата на тези устройства се покриват с тези правила, които важат за всички видове импланти вътре в човешкото тяло и към момента повторната употреба на подобен тип устройства е абсолютно забранена от нормативната уредба“, каза..

публикувано на 09.06.21 в 11:30

Френски град пилотен за зелени енергии

Как един френски град в северния въглищен басейн на Франция се отказва от въгледобива и какво могат да научат българските местни власти от един зелен френски кмет. За това разказва Жан-Франсоа Карон от Льос ан Гоель - френски полтик и член на..

публикувано на 08.06.21 в 13:21

Давид Коен, бивш посланик на Израел в България за любовта си към страната ни

Едва ли на друго място евреите, родени в България , толкова държат на принадлежността си към своята Родина и понякога, са по- големи патриоти от скептиците в България. Така е и с бившия посланик на Израел в България, родения в Бургас..

публикувано на 08.06.21 в 12:47
Болница „Лозенец“

Мария Шаркова: Има оглушително мълчание по темата с трансплантациите

„ Плоскостта на човечността е може и единствената вярна и работеща плоскост, която може да доведе до това да се променят нещата в България, която е на последно място по донорски ситуации в ЕС и по трансплантации “, коментира пред БНР филмовият..

публикувано на 08.06.21 в 11:46

Как чаят топли младежи в риск чрез социалните чайни

Социалните чайни в България са всъщност социални предприятия в помощ на уязвими млади хора. Първата чайна във Варна вече е на пет години. В основата й организаторите поставят топлата напитка чай като възглед за младежката дейност, защото той е..

публикувано на 08.06.21 в 10:55