Хоризонт за вас


Публикации

Жителите на Гърмен настояват да се разрушат незаконните ромски постройки

Валери Асенов , представител на ромите от квартал  Кремиковци  в  Гърмен , каза, че кметицата им е обещала да узакони къщите, в които сега живеят.  Имайте предвид, че има хора, които живеят там над сто години! Имахме среща с министърката на вътрешните..

публикувано на 19.06.15 в 14:40

Цигуларката Йова Йорданова представя по света своята система за обучение на деца

Стотици са българските музиканти, получили признание на Запад и на Изток от родината си, много от тях са намерили мястото си отдавна в културата на Европа, САЩ, Канада, Япония, Южна Корея. Като че ли по-рядко чуваме за наши сънародници, премерили..

публикувано на 12.06.15 в 17:55

Военнослужещите остават без фирма-доставчик за храна

Чиновническо забавяне остава военнослужещите без храна. Договорът с фирмата-доставчик изтича днес, каза за "Хоризонт" Ивайло Пандов , собственик на фирмата. От Министреството на отбраната признават за забавянето. Освен изтичащият договор, вече шест..

публикувано на 12.06.15 в 17:44

Неправителствена организация в Силистра помага на семейства да върнат и задържат децата си

Семейство от силистренското село Гарван спечели битката с институциите, за да върне детето си. организацията "Надежда и домове за децата" е била в помощ на семейството, тя работи в област силистра от година и половина по подобни случаи. Кореспонденцията на..

публикувано на 12.06.15 в 17:33

Музикални дейци искат отмяна на делегираните бюджети за опери, оперети и балети

Музикални дейци у нас искат дебати за делегираните бюджети на културните институти. Проф. Христо Игнатов, председател на Сдружението на българските диригенти към Съюза на музикалните дейци, подчерта, че той и колегите му в страната искат отмяна на..

публикувано на 12.06.15 в 17:08

Внимавайте какво споделяте с така наречените приятели в социалните мрежи, съветват консултанти

Повече от един милиард и петстотин хиляди са потребителите на най-популярната социална мрежа в интернет - Фейсбук. Популярността на тази форма за общуване привлича хакери и всякакви интернет престъпници. Те често се възползват от пропуски в в кодовете и в..

публикувано на 12.06.15 в 16:46

Ремонтът на градинките около НДК ще завърши в края на октомври

Д-р Бойка Емануилова от София зададе въпрос до предаването кога ще завърши ремонтът на градинките около НДК и кога паметникът пред градинката ще бъде премахнат. Ралица Маджарова от Столичната община поясни, че се ремонтират водните каскади, настилките,..

публикувано на 12.06.15 в 16:32

Пловдивският квартал "Гаганица" е без канализация и само с една асфалтирана улица

Жителите на пловдивския кварта "Гаганица" , почти пет хиляди души, живеят без канализация. Това е краен участък на район Северен, през годините е имало много обещаия за устройството му. Месеци преди местните избори, жителите на квартала заявяват, че не..

публикувано на 12.06.15 в 15:54

Пациент с рядката болест на кръвта миелофиброза не получава лечение

Наш слушател сигнализира за проблеми с осигуряване на лекарства за рядката болест миелофиброза, засягаща кръвта. Дъщерята на болния е написала отворено писмо до НЗОК. Лекарството струва 13 хиляди лева на месец, регистрирано е у нас, вписано е в..

публикувано на 12.06.15 в 15:43

Емил Димитров: Протестът на ловджиите цели връщане на монопола на казионната ловна организация

Емил Димитров , бивш депутат от ГЕРБ, собственик на ловно стопанство, смята, че протестиращите в четвъртък ловджии са прави в искането да не се пускат животни в заградени за лов територии и да бъдат отстрелвани. Той каза, че "такова нещо има някъде по..

публикувано на 12.06.15 в 15:09