Магически бирени еликсири от Сливен

Брадатият крафт бираджия от Града на 100-те войводи Йордан Ченков е производител на интересни видове пиво, някои от които вероятно са уникални – със самардала , тиква, джинджифил, мед и лайка . Освен че звучат като полезни за здравето,..

публикувано на 21.11.20 в 11:45
Атанас Иванов

Д-р Атанас Иванов: Да говорим за изкуството да победим коронавируса, не за война

Когато говорим за война с коронавируса, ми се иска да говорим като за изкуство да победим, а не като за война. За изкуство да надхитрим този коронавирус. Това каза пред БНР д-р Атанас Иванов, общопрактикуващ лекар в Костенец, като писател известен..

публикувано на 20.11.20 в 12:16
Международният музей на тоалетните в Ню Делхи, Индия

Всичко тече, стига да има откъде

Може ли тоалетната да бъде трон или ковчеже за съкровища ? Каква предпочитате –  златна, сребърна или сензорна , която да измери кръвното ви? А ще се осмелите ли да изпробвате тайландска слонска тоалетна ? За всички тези шикозни и не съвсем..

публикувано на 20.11.20 в 11:43

Ученици в Златарица отглеждат шафранов минзухар

Ученици от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Никола Златарски“ в град Златарица отглеждат шафранов минзухар и вече имат първия си добив от скъпата кулинарна подправка и ценна суровина за медицината. Предстои..

публикувано на 20.11.20 в 11:38

Кризисният център „Надежда“ в София спира да работи

Кризисният център „Надежда“ към Фондация "П.У.Л.С" затваря врати от 1 януари 2021 г. Центърът съществува от една година. Той е създаден по програма за кризисно настаняване и рехабилитация на деца, пострадали от насилие или трафик. " Много е трудно..

публикувано на 19.11.20 в 15:21

Новозагорско село кани Джо Байдън на курбан

Новозагорското село Каменово кани новоизбрания американски президент Джо Байдън на събор и гощавка с бистър курбан. Поканата е за 21 септември 2021 година и ще бъде изпратена, когато Байдън влезе официално в Белия дом. Решението да поканят..

публикувано на 18.11.20 в 10:28

Директорът на основно училище в Шумен работи като доброволец в болницата в града

След като по „Хоризонт” ви разказахме за санитарката от бургаското село Равнец, която не бе допусната от съселяните си да се прибере вкъщи , защото работи в Covid отделение, ще ви срещнем със санитар в друга от петте най-критични области у нас...

публикувано на 18.11.20 в 08:40

Доц. Анна Кочева: Проблемът с т.нар. „македонски език“ си е на Скопие

„ Проблемите с т.нар. „македонски език“ са въпрос на дискусия не толкова между София и Скопие, но вътре в Скопие , защото те не могат да открият своята идентичност... Тъй като няма време да се чака езикът да се развие като естествен, се преминава..

публикувано на 17.11.20 в 12:49

Ваня Шекерова: Системата работи в състояние на пълен хаос

" Системата работи в състояние на пълен хаос , тя е под огромен натиск, но не знам дали не би могла да се подготви по-добре и да реагира по-адекватно през месеците, през които очаквахме тази вълна. Уж трябваше да сме подготвени да я посрещнем, но сега..

публикувано на 17.11.20 в 10:04
Иво Стаменов - Ото

Малки вълшебства от дърво - светът на Иво Стаменов – Ото

Дървени играчки и лампи от дърво – това е светът на Иво Стаменов – Ото.  Той е известен като майстор на колички от дърво. Навремето е правил и „малък дървен театър“.   Последната дървена лампа, която изработил, месеци наред стояла пред очите му...

публикувано на 16.11.20 в 13:31