Новозагорско село кани Джо Байдън на курбан

Новозагорското село Каменово кани новоизбрания американски президент Джо Байдън на събор и гощавка с бистър курбан. Поканата е за 21 септември 2021 година и ще бъде изпратена, когато Байдън влезе официално в Белия дом. Решението да поканят..

публикувано на 18.11.20 в 10:28

Директорът на основно училище в Шумен работи като доброволец в болницата в града

След като по „Хоризонт” ви разказахме за санитарката от бургаското село Равнец, която не бе допусната от съселяните си да се прибере вкъщи , защото работи в Covid отделение, ще ви срещнем със санитар в друга от петте най-критични области у нас...

публикувано на 18.11.20 в 08:40

Доц. Анна Кочева: Проблемът с т.нар. „македонски език“ си е на Скопие

„ Проблемите с т.нар. „македонски език“ са въпрос на дискусия не толкова между София и Скопие, но вътре в Скопие , защото те не могат да открият своята идентичност... Тъй като няма време да се чака езикът да се развие като естествен, се преминава..

публикувано на 17.11.20 в 12:49

Ваня Шекерова: Системата работи в състояние на пълен хаос

" Системата работи в състояние на пълен хаос , тя е под огромен натиск, но не знам дали не би могла да се подготви по-добре и да реагира по-адекватно през месеците, през които очаквахме тази вълна. Уж трябваше да сме подготвени да я посрещнем, но сега..

публикувано на 17.11.20 в 10:04
Иво Стаменов - Ото

Малки вълшебства от дърво - светът на Иво Стаменов – Ото

Дървени играчки и лампи от дърво – това е светът на Иво Стаменов – Ото.  Той е известен като майстор на колички от дърво. Навремето е правил и „малък дървен театър“.   Последната дървена лампа, която изработил, месеци наред стояла пред очите му...

публикувано на 16.11.20 в 13:31
Снимката е илюстративна

Над 400 жители на Карагеоргиево изкарват препитанието си в чужбина

Карагеоргиево е най-голямото село в община Айтос. 1480 са жителите му, предимно етнически турци. Над 400 от тях работят в чужбина. Засега от коронавирус са се разболели около десетина души в селото, като повечето вече са излекувани...

публикувано на 16.11.20 в 08:13

Играта на играчките: 55 РВ vs. Teddy

Казват, че плюшените мечета са любимата играчка на децата по целия свят и то отдавна. Има доста причини да повярваме на твърдението. „Изотопия” се разрови из над стогодишните летописи, за да се почувствате в наистина плюшената прегръдка на..

публикувано на 15.11.20 в 21:01
Борислав Петров

Борислав Петров: Хората на изкуството сега трябва да са на първата линия на духа

Поезията не може да бъде карантинирана . Големият смисъл на поезията е в тежки, трудни времена да издигне своя глас, да направи посланията да даде кураж на хората, защото в такива времена се усеща духът. Това каза за БНР Борислав Петров,..

публикувано на 15.11.20 в 15:52
Кремена Кунева

Проектът "За доброто" осигурява храна за медиците в Covid отделенията

Проектът "За доброто" изпълнява поредната си кауза, наречена "Хапка надежда". Идеята е да се осигури вкусна, топла, питателна и здравословна храна на максимален брой медици, особено на работещите в Covid секторите и в отделенията за спешна помощ...

публикувано на 13.11.20 в 12:57

Анелия Атанасова: Никой не живее в черно или в бяло

Бившият депутат от НДСВ Анелия Атанасова издаде романа „Вината“. Атанасова е преподавател и народен представител в  два състава на парламента.  Книгата е писана по време на пандемията, когато тя е претърпяла тежка операция. „Ние сме плод на..

публикувано на 12.11.20 в 10:47