Снимката е илюстративна

Над 400 жители на Карагеоргиево изкарват препитанието си в чужбина

Карагеоргиево е най-голямото село в община Айтос. 1480 са жителите му, предимно етнически турци. Над 400 от тях работят в чужбина. Засега от коронавирус са се разболели около десетина души в селото, като повечето вече са излекувани...

публикувано на 16.11.20 в 08:13

Играта на играчките: 55 РВ vs. Teddy

Казват, че плюшените мечета са любимата играчка на децата по целия свят и то отдавна. Има доста причини да повярваме на твърдението. „Изотопия” се разрови из над стогодишните летописи, за да се почувствате в наистина плюшената прегръдка на..

публикувано на 15.11.20 в 21:01
Борислав Петров

Борислав Петров: Хората на изкуството сега трябва да са на първата линия на духа

Поезията не може да бъде карантинирана . Големият смисъл на поезията е в тежки, трудни времена да издигне своя глас, да направи посланията да даде кураж на хората, защото в такива времена се усеща духът. Това каза за БНР Борислав Петров,..

публикувано на 15.11.20 в 15:52
Кремена Кунева

Проектът "За доброто" осигурява храна за медиците в Covid отделенията

Проектът "За доброто" изпълнява поредната си кауза, наречена "Хапка надежда". Идеята е да се осигури вкусна, топла, питателна и здравословна храна на максимален брой медици, особено на работещите в Covid секторите и в отделенията за спешна помощ...

публикувано на 13.11.20 в 12:57

Анелия Атанасова: Никой не живее в черно или в бяло

Бившият депутат от НДСВ Анелия Атанасова издаде романа „Вината“. Атанасова е преподавател и народен представител в  два състава на парламента.  Книгата е писана по време на пандемията, когато тя е претърпяла тежка операция. „Ние сме плод на..

публикувано на 12.11.20 в 10:47
Проф. Диана Гергова

Проектът за гробницата в Свещари – рунд пореден

Проектът за реставрация на тракийската гробница в Свещари в района на археологическия резерват Сборяново продължава да бъде обект на спорове между различни екипи и институции. До разминаването в позициите се стигна, след като Министерството на..

публикувано на 10.11.20 в 16:42

Младежката благотворителна организация "Делфините" във Варна приема нови членове

Младежката благотворителна организация "Делфините" във Варна приема нови членове. Текучеството е голямо, тъй като всяка година повечето от завършилите средното си образование отиват да учат в чужбина или в други градове в България. "Те определено..

публикувано на 10.11.20 в 16:29

В капана на насилието

Как се справят жените, претърпели насилие в семейна среда и успяват ли да осмислят модела на зависимост, за да не го повтарят в следваща връзка? #ЖенитeSurvivors е инициатива на  фондация Emprove, която осигурява  дългосрочна подкрепа за жени,..

публикувано на 10.11.20 в 11:13
д-р Васил Василев и старшата сестра Василиса Стойнева

12-и ДКЦ в София влиза смело в битката с коронавируса

Eкипите на общинските поликлиники в София също се включват активно в борбата с Covid-19 . До средата н а седмицата  ще бъдат разкрити  първите Covid зони в някои от  тях. Ще бъде осигурен  клиничен преглед от лекар, безплатен антигенен тест,..

публикувано на 09.11.20 в 14:31

Тихомир Стоянов: Важно е семейните архиви да излязат от прашните кутии

Архитектура, история, бит, хора - българският XX век в огледалото на семейните архиви. Това ще показва платформата „Български визуален архив", която ще съдържа изцяло дарена или намерена фотография. Сайтът ще стартира с няколко хиляди снимки. Един..

публикувано на 09.11.20 в 14:25