Харита Асумани и Мария Косса

AfriKaia - да сънуваш Африка наяве

В столичния квартал „Лозенец“ се изгражда единственият у нас Дом на Африка – AfriKaia . В него ще има прожекции на филми за и от Африка, литературни четения, изложби, артистични срещи и занимания за деца. В бъдещия Дом на Африка предстоят уроци по..

публикувано на 12.02.21 в 17:01
Девина Василева

Девина Василева: Изкуството го има, когато с различни средства можеш да разкажеш история

Дебютният филм на Девина Василева „Хлад“ получи първата си награда от Международния кинофестивал в Амстердам. Проектът е изтъкан от минимализъм – със статична камера и без думи разказва история, онагледява определени състояния на съзнанието,..

публикувано на 12.02.21 в 13:13

Залязва славата на Великотърновско в лозарството и винопроизводството

Повече проблеми, отколкото постижения и перспективи за развитие отчитат лозарите и винопроизводителите в област Велико Търново в навечерието на празника Трифон Зарезан. Лозовите масиви в региона драстично са намалели. Младите лозя са едва 30 декара...

публикувано на 12.02.21 в 09:57
Водещата на предаването

Красимира Йорданова разказва за създаването на програмите „Хоризонт“ и „Христо Ботев“ през 1971 г.

На 25 януари Българското национално радио отбеляза 86 години от рождението си - откакто цар Борис III подписва указа, с който радиоразпръскването в България става държавна собственост и се създава първата българска радиостанция „Радио София“...

публикувано на 10.02.21 в 21:28

Форум КЛЮЧ за по-добри училищни тоалетни

Днес от 19.00 часа на страницата на Форум КЛЮЧ  ще се излъчва на живо поредното онлайн издание, което е посветено на проект за промяна на училищните тоалетни в София .  „Проектът е свързан за осъвременяване на тоалетните в училище и много хора..

публикувано на 10.02.21 в 14:24

В Кюстендилско няма сериозни натравяния на пчелни семейства

Кюстендилският регион, определян като „овощната градина на България“, е благодатен за пчеларството. Последните две-три години обаче се оказват слаби както откъм добиви на мед, така и откъм  загубени от болести пчелни семейства. В района..

публикувано на 10.02.21 в 11:58

Спасена след интубиране учителка от Русе разказва за своята среща с болестта

40-годишната Ралица Иванова е преборила Covid-19, след като е била  интубирана и спасена в интензивното отделение на болница  „Канев“  в Русе.  Три месеца след това учителката по английски език бавно се завръща към живота си.  В репортажа, в който..

публикувано на 09.02.21 в 11:02
Читалище „Балкански просветител1871“ в смолянския квартал

Читалище „Балкански просветител 1871“ организира благотворителна инициатива за хора без доходи

Вече месец настоятелството от читалище „Балкански просветител 1871“ в смолянския квартал "Райково" подпомага хора, изпаднали в нужда вследствие на пандемията. Благотворителната инициатива е провокирана от това, че заради коронавируса много..

публикувано на 07.02.21 в 15:32

Виктория Денева пази традициите и изработва мартеници от естествени материали

Силистренката Виктория Денева изработва мартеници от естествени материали по стара технология, събира и суши билки, бере лавандула, суши чушки, царевица, събира житни класове. Обработва вълна. Една млада жена, която е пазител на българщината...

публикувано на 07.02.21 в 14:00
Никол Палушева

18-годишната Никол Палушева е най-младата врачанска пчеларка

Никол Палушева от Враца е на 18 години. От дете тя помага на родителите си в семейната пчеларска ферма. Признава, че в началото е било по задължение, но сега вече е нейно лично увлечение. Допада ѝ спокойствието в света на пчелите, а в..

публикувано на 07.02.21 в 09:36