Ава Добрева: Дядо Добри беше изключително духовен човек

На 26 април от 18 часа БТВ ще излъчи 45 минутния филм "Тихият ангел" за живота на дядо Добри от село Байлово.   Премиерата на биографичния филм за дядо Добри беше на 18 декември миналата година, с продължителност 87 минути.  "Дядо Добри беше..

публикувано на 24.04.19 в 11:18
Христо Гавраилов

Седемгодишен художник прави първа самостоятелна изложба

„Рисува по стените, по белия килим, навсякъде. По телевизора, по себе си.“ Така описва сина си Христо Гавраилов неговата майка Велина Христова. „Светът, когато бях почти на седем“ е озаглавена дебютната изложбата на момчето.  Първоначално мислели да..

публикувано на 19.04.19 в 14:08
Състезание за деца с онкохематологични заболявания в Камчия

Деца с онкологични заболявания участваха в спортни състезания в Камчия

В Камчия се проведоха игри с деца, преодолели онкологични заболявания. Деца на възраст от 7 до 16 години се включиха в състезания по бягане, стрелба, плуване, тенис на маса, шах и футбол. Състезанието се проведе под егидата на Световните игри на..

публикувано на 19.04.19 в 10:17

Осиновиха всички щъркелови гнезда в село Баничан

„Осинови щъркелово гнездо“ е инициатива в гоцеделчевското село Баничан. Преди 3 години то стана известно с единственото у нас щъркелово гнездо под видеонаблюдение. Проектът бе реализиран от местното читалище в партньорство с Българското дружество за..

публикувано на 18.04.19 в 10:19

Арх. Николай Тулешков: Най-вероятно Митхад паша е пратил Кольо Фичето в Париж

Не по молба на френските власти, а най-вероятно Митхад паша е изпратил Никола Фичев в Париж, за да помогне за възстановяване на катедралата „Света Богородица“ . Това заяви пред БНР арх. Николай Тулешков, изследовател на делото на Кольо Фичето...

публикувано на 16.04.19 в 17:03
Албум със снимки на ученици, които са имали уроци в Опитното поле в Добрич преди близо три десетилетия

Журналистка от Добрич издири заснети преди 27 години абитуриенти

Журналистката Калояна Донева от Добрич откри насред опожарена сграда албум със снимки на ученици, заснети преди 27 години и издири хора от фотографиите. Така тя успя да върне спомените на бившите вече ученици и да извика сълзи на радост в..

публикувано на 15.04.19 в 12:54

Обезлюдяването е сред основните проблеми на България

Около 750 души са жителите на село Островное в Бесарабия, познато още с името Бабата. То се намира в украинската част на Бесарабия, където има общо 50 български села.  Вечер там често могат да се видят млади хора, които вместо да отидат на..

публикувано на 12.04.19 в 16:11

Фестивал в Асеновград събира самодейни театри

До 10 май Асеновград ще домакинства Националния фестивал на любителския театър. Ще гостуват трупи от Велико Търново, Гълъбово, Костинброд и Своге. Афишите за гостуващите представления са вече разлепени. Завесата се вдига тази вечер.  Фестивалната..

публикувано на 12.04.19 в 15:38
Кметът Добромир Добрев откри обновената сграда на килийното училище в Горна Оряховица

Обновено е килийното училище в Горна Оряховица

Осем месеца строителни работи и близо 170 хиляди лева държавно финансиране по линия на бедствията и авариите се оказаха достатъчни, за да бъде върнато към живота най-старото килийно училище в Горна Оряховица.      Местните хора сбъднаха една от..

обновено на 09.04.19 в 11:54
Мюмюн Исмаил

Овчар от Кърджалийско създаде шампион по карате

Овчар от кърджалийското село Рани лист тренира децата на карате. И не само ги тренира, но и воденият от него отбор успя да изненада най-добрите каратисти на европейско-азиатския шампионат. Четирите състезатели от село Рани лист успяха да..

публикувано на 08.04.19 в 15:19