Благотворителен базар във Велико Търново

Коледни сувенири и празнична украса на благотворителен базар във Велико Търново

Студенти и деца с увреждания, както и техни връстници от центровете за настаняване от семеен тип във Велико Търново за трета година се събраха, за да покажат   на благотворителен базар съвместно изработени сувенири и коледна украса. Каузата за..

публикувано на 18.12.19 в 08:27
Многопрофилната болница в Кърджали през 2017 г. започна  безплатни изследвания за установяване на 7 генетични заболявания.

"Българска Хънтингтън Асоциация" събира средства за генетични изследвания

Сдружение "Българска Хънтингтън Асоциация" очаква чрез инициативата "Избери, за да помогнеш" да се съберат средства за безплатни генетични изследвания и консултации за хора в риск от болестта. Болестта на Хънтингтън е генетично заболяване, засягащо..

публикувано на 17.12.19 в 15:36
Фондация

Фондация "За нашите деца" ще прави комплекс за деца със специални потребности

Сензорна зала ще помага на деца със специални образователни потребности в столицата. Тя ще бъде част от комплекс за ранно детско развитие, чието изграждане планира фондация „За нашите деца“. Неправителствената организация разчита на дарители за..

публикувано на 17.12.19 в 13:59
Слави Стоев

Слави Стоев: Продавачите на омраза дават лесни отговори

Как се продава омраза, но и как се противодейства на омраза? Отговори търси Слави Стоев чрез написаното в книгата "Продавача на омраза" . Той е основател и съдружник в консултантската организация "Ин мениджмънт", където е зает основно с проекти..

публикувано на 16.12.19 в 15:05

Андрей Врабчев: Комунизмът живее вътре в нас

„Ако комунизмът беше умрял като социален експеримент, би трябвало новата социална тъкан да го разгради, да го усвои, разложи и той да изчезне. Той остава, обаче не е жив. Това, което остава след нас, са едни „нетленни“ останки, това са мумиите...

публикувано на 16.12.19 в 12:23
Новата порция филмирани габровски шеги бе представена в Музей

Събраха в клипове слабо познати габровски шеги

Малко познати габровски шеги и истории за днешните шегаджии бяха филмирани и предстои да бъдат разпространени чрез социалните платформи. Компилацията "Зодия габровец" е продължение на разпространените преди година черно-бели клипове на познати..

публикувано на 16.12.19 в 08:40
Дневният център за деца с увреждания в Свищов

Кухня за Дневния център за деца с увреждания в Свищов

Жители на Свищов се обединиха, за да сбъднат мечтата си - Дневният център за деца с увреждания да има кухня, в която с децата да се провеждат занятия. Местните хора организираха благотворителен базар в първото читалище у нас - „Еленка и Кирил..

публикувано на 13.12.19 в 10:12
Занаятчиите в Пловдив отбелязват деня на своя покровител Св. Спиридон

В Етнографския музей в Пловдив възстановяват занаятите

В Пловдив, с шествие под съпровода на гайда и тъпан и с тържествена литургия в катедралния храм  „Света Богородица“ занаятчиите ще отбележат деня на своя покровител Св. Спиридон. Празникът ще започне от двора на Етнографския музей, където периодично..

публикувано на 12.12.19 в 11:32
Съученици на Маги, дъщеря на Моника Димитрова

С благотворителни инициативи във Видин събират пари за лечението на Моника Димитрова

С поредица от благотворителни инициативи родители и деца от Видин ще подпомогнат кампанията на Моника Димитрова, която има нужда от трансплантация на бъбрек. Моника днес навършва 32 години, а дъщеря ѝ - Маги е втори клас в училище "Любен Каравелов"...

публикувано на 11.12.19 в 09:22
Първият български хуманоиден робот Роки

Първият български хуманоиден робот е шуменец

Докато хуманоидните роботи получават все повече внимание не само в света на технологиите, но и от широката общественост, в шуменски гараж е създаден Роки. Младият инженер Росен Христов изработва хуманоидния робот с амбицията тепърва да доразвива..

публикувано на 09.12.19 в 15:50