Графити на Народния театър украсиха трафопост в Обеля

Трафопост в столичния квартал "Обеля" бе преобразен с цветен графит, изобразяващ Народния театър "Иван Вазов". Негов автор е 25-годишният  египтянин Мухамед Енуиши, който е на 25 години.  Организатор на проекта е Пламен Бешков от фондация "Open Space"...

публикувано на 08.01.20 в 07:32

Ателие "Прегърни ме" вече си има и галерия за детско изкуство

Освен ателие, от началото на декември вече има и галерия „Прегърни ме“. Тя се намира на столичната улица „Раковски“ 63. Сдружение "Прегърни ме" вече 15 години работи с деца без родители и развива творческите им заложби и способности. Създатели на..

публикувано на 07.01.20 в 16:35
Емануела Фролошка

За безопасната експлоатация на асансьорите отговаряме всички ние

Миналата неделя вечер Боряна Нейкова отива на гости в кооперация на улица "Любен Каравелов" 16 в София. Решава да използва асансьора в сградата и засяда между етажите. Натиска паник бутона, но никой не отговаря. Използва мобилния си телефон и..

публикувано на 07.01.20 в 13:28

Чирпанско село търси съмишленици за строеж на малък параклис

Повече от десет години инициативен комитет от чирпанско село се опитва да възроди свято място с построяването на малък православен параклис. Местните обмислят това да се случи в местността Голямата черква, на километър и половина от село Стоян..

публикувано на 07.01.20 в 10:21

На чай с чесън с Бистра и Крум Божикови

На Нова година в Украйна, в ресторант „Метла“. „Много славянски, като една българска кръчма, с много орнаменти по стените, много украинска музика. Гости имаше и от Естония. Много храна, типично украинска“ – така описва мястото младият пътешественик..

публикувано на 03.01.20 в 13:41
Търновци обичали пищните новогодишни тържества и имали свои ритуали да приветстват новата година

В старо Търново посрещали Нова година с офицерски балове и сладоледена торта

С благотворителни балове в Старо Търново са посрещали Нова година преди десетилетия. Градските първенци се събирали на хълма Царевец, а офицерите от 18-и Етърски пехотен полк организирали пищни тържества с парадни униформи – картината описва Тодорка..

публикувано на 02.01.20 в 14:57
Старият Пловдив

Модерните коледни ритуали бавно превземат следосвобожденския Пловдив

Някога в Пловдив…Поставят първата коледна елха в центъра, внасят коледни картички от Виена и Париж, поставя се началото на събития за благотворителност. След Освобождението започва бавна промяна в начина на отбелязване на новогодишните празници,..

публикувано на 02.01.20 в 10:59
Антонио Станоев

Колекционерът на вестници Антонио Станоев: Повече вестници умират, отколкото се раждат

Колекционерът на вестници Антонио Станоев притежава около 4 100 вестника. 3 750 от тях са уникални заглавия, които не се повтарят, а близо 3 200 са първи броеве на съответния вестник. Успял е да издири и приобщи към колекцията и последни броеве -..

публикувано на 31.12.19 в 12:33

Мануела Попова: "Не се обиждай, но…" е огледало на обществото, в което живеем

"Правим тази страница, за да се замислим за думите, които сме казвали преди или предстои да кажем и да си сложим обеца на ухото, да знаем, че може би не бива така." Това каза пред "Хоризонт" създателката на Фейсбук страницата  "Не се обиждай, но…"..

публикувано на 30.12.19 в 10:37
Тригодишният Джорджи е обитател на зоопарка в София

Декоративните прасенца – начин на употреба

Едно канадско прасе е световноизвестно. Това е Естер – прасето-чудо.  Преди време Стийв Дженкинс и Дерек Уолтър си взели за отглеждане малко декоративно прасенце, което обаче се оказало с по-сериозни заложби да расте. Така станало ясно, че Естер..

публикувано на 27.12.19 в 10:16