Джон Мортън

Джон Мортън: В деня ни трябва да има място за повече добро

"Възприемам работата си като начин да изучавам различия в културата и вярванията на различните общности по света, като възможност  да открия, че всички ние имаме сърце". Това каза в интервю за "Хоризонт" Джон Мортън, доктор по духовни науки,..

публикувано на 22.08.19 в 12:26
Маргарита Друмева

Децата с увреждания и децата в норма могат да творят заедно

„В основата на социален проект „Щъркелите“ стои идеята да направим общност, в която деца с увреждания и деца в норма да работят нещо заедно, творчески, без да ги разделяме. Без да правим някакъв дневен център, в който само деца с увреждания да ги..

публикувано на 21.08.19 в 17:46

Предаването „Каста дива” дари играчки в Общинската болница в Мишколц

Всяка година предаването на БНР за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива” празнува рождения си ден 6 март с образователна или благотворителна инициатива, в съответствие с мотото си „Едно предаване, което прави живота по-хубав“...

публикувано на 20.08.19 в 23:54
Иво Хаджимишев

Иво Хаджимишев: Аз съм фотограф от миналото

До голяма степен съвременните мобилни телефони изместват все по-силно добрите любителски фотоапарати. Това казва пред „Хоризонт“ фотографът ветеран Иво Хаджимишев.  „Това е една нова медия. Телефон е много старо определение за тия компютри, които..

публикувано на 20.08.19 в 16:58
В началото на годината паркът за диви животни Zoo Бургас се сдоби с нов обитател - двугърбата камила Бейби.

Бургаският зоопарк - пъстър свят от редки видове

Условия, подходящи за шест групи хищници има в бургаския лицензиран зоопарк. Над 650 са обитателите на зоологическата градина, която се слави с колекцията си от бели животни.  "Имаме и потомство в бяло, бели елени лопатари, бели пауни, бели нанду..

публикувано на 19.08.19 в 13:48
Библиотеките трансформират архивите си и ги правят достъпни за повече посетители чрез дигитализация на фондовете.

Дигиталната библиотека „Видни плевенчани“ - технологиите работят за паметта

Дигиталната библиотека „Видни плевенчани“ е проект на Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Библиотеката отбелязва 65 години от създаването си, като посвещава на годишнината последните проекти, съобразени съ с съвременните изисквания на читателите..

публикувано на 19.08.19 в 08:10
56-годишната Артайда от столичния зоопарк

Педикюр, баня, ром при зъбобол и стрихнин - животът на софийските слонове сега и преди

Знаете ли защо емблемата на Столичния зоопарк е слон? В седмицата, в която отбелязахме Световния ден на слона, отиваме в Софийската зоологическа градина, за да разберем повече за поколенията хоботковци, живели там. А те не са малко. Слонове се..

публикувано на 18.08.19 в 21:06
Александър Манев в БНР пред една от картините на баща си - Никола Манев

Александър Манев: Винаги съм носил България в сърцето си

На 31 август между къщата на покойния художник Никола Манев и къщата-музей на поета Пейо Яворов в Чирпан ще се състои празникът „Обичам те, Чирпане“, създаден преди около 20 години от художника.       Там ще бъде представен проектът на Георги..

публикувано на 17.08.19 в 16:58
Редакторът Благой Иванов

„Страшни приказки за мрачни вечери“ - най-доброто от фолклориста Алвин Шварц

Фолклористът Алвин Шварц е събрал зловещи разкази, предания, стихотворения и градски легенди в сборника „Страшни приказки за мрачни вечери“. В предаването "Изотопия" отговорният редактор на книгата Благой Иванов предупреждава, че тези истории са..

публикувано на 16.08.19 в 11:57
Миглена Чаталова

Черги с цвета на надеждата

Великотърновката Миглена Чаталова 28 години втъкава цветните нишки на живота в писаните си черги, които изработва на Самоводската чаршия в града. Тези дни майсторката на черги се завърна от престижен международен фестивал на занаятите в турския..

публикувано на 16.08.19 в 08:26