Ученици и студенти протестират в Дортмунд за спазване на климатичното споразумение от Париж.

Младежи демонстрираха в Дортмунд за спазването на Парижкото споразумение за климата

Близо 1500 младежи демонстрираха в центъра на Дортмунд за спазването на Парижкото споразумение за климата. В днешния традиционен петъчен протест участваха ученици и студенти, които са в западногерманския град заради първия конгрес на движението на Грета..

публикувано на 02.08.19 в 18:05
Зидът вероятно е късноосмански, към него няма научен или туристически интерес, казват от Столична община. Но обещават да оставят маркер на мястото му.

Новооткритият зид на софийската ул. „Малко Търново“ ще бъде зарит

Още една столична улица добави към историята си ново попълнение. На „Малко Търново“ бе открит стар зид - макар и не римски, а късноосмански. Зидът ще бъде зарит отново, но от общината обещават да оставят маркер на мястото, където се намира. По..

публикувано на 02.08.19 в 15:28
Семейството на Джеймс Илиянов смята, че училището дава на децата много ненужни и лошо структурирани знания. Снимката е илюстративна

Джеймс Илиянов: В училище не те учат на връзки между нещата - 2+2 е 4 и точка

Какви познания за себе си и света можеш да достигнеш, ако никога не си ходил на училище? 27-годишния Джеймс Илиянов и сестра му Меделин, която е на 21, са учили само и единствено вкъщи. Преподавали са им родителите им. Семейството вярва, че..

публикувано на 02.08.19 в 14:22

Първата денонощна библиотека у нас ще бъде в Студентски град

Студенти откриват първата денонощна библиотека у нас. Това ще се случи на 1 октомври на улица "Акад. Жак Натан" 10   в Студентски град до Висшето училище по телекомуникации и пощи. Инициатори са Мартина Георгиева и колегите й Лъчезар Йорданов и..

публикувано на 02.08.19 в 12:26

Център за деца в риск популяризира дейността си с дни на отворените врати

Днес и утре  между 10 и 14 часа  екипът на център "Да прегърнем дете" отваря врати за всички желаещи да се запознаят с неговата дейност, както и за всички самотни родители, които имат нужда от помощ и консултация за отглеждането на децата си...

публикувано на 01.08.19 в 13:47
Юли, 2018

Самоков – кръстопът на изкуството от миналото до днес

До 2 август Самоков е артистична платформа за петото издание на Международния симпозиум по живопис и скулптура. Тази година в него участват творци от България, Турция, Кипър и Полша. Тазгодишният симпозиум е белязан от артистични проекти, с които..

публикувано на 31.07.19 в 16:16
Местността Раюв камък в Еленския балкан

Туризмът в Елена под заплаха заради евентуален добив на полезни изкопаеми в Раюв камък

Община Елена и местният съвет по туризъм обжалват в съда решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, с което се дава зелена светлина за търсене и проучване на неметални полезни изкопаеми в местността Раюв камък в Еленския Балкан. С..

публикувано на 30.07.19 в 12:00
Екипът на

Започва безплатната лятна академия на фондация "Заедно в час"

Лятната академия на фондация "Заедно в час" ще продължи до 15 август. "Самата академия е предназначена за всички деца, които имат желание да се запишат от 1-ви до 12-и клас. Провежда се вече девета поредна година и ние сме много щастливи, че има..

обновено на 29.07.19 в 15:48
Зелени оазиси в града

Симона Атанасова: Градините за зеленчуци в града сплотяват хората

Неправителствените организации "Сфери" и "Фабрика за идеи" организират среща на съмишленици за споделени градски градини. "Имаме два терена. Единият терен е в двора на "Фабрика за идеи". Те преди години дори там имаха осъществен такъв опит, но..

публикувано на 29.07.19 в 14:05

Мотористи дариха електрически легла на дом за стари хора във Велико Търново.

Мотористи от Европа дариха електрически легла за 12 хиляди евро на дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново. Дарението е осигурено от сдружението „Евробайкърс“. Транспортът на тира с 36-е легла е платен от община Велико Търново. „С..

публикувано на 27.07.19 в 11:12