"Български пощи" очакват детските писма до Дядо Коледа

Послушните и добри деца и тази година ще получат подарък от Дядо   Коледа, ако в адресирано до добрия старец писмо напишат своите желания.  За 24-та поредна година "Български пощи" организират конкурс "Най-красивото писмо до Дядо Коледа". Крайният..

публикувано на 25.11.19 в 16:54
Димитър Вандов (л) присъства на тържествената церемония по връчването посмъртно на почетния знак на Министерството на отбраната „Свети Георги I степен“ за офицери - на военния разузнавач о.з. полк. Пеньо Пенев

Зад Желязната завеса - спомените на един ветеран от разузнаването

Какви са били рисковете за разузнавачите в миналото, по време на Студената война, когато България и армията й бяха от другата страна на Желязната завеса? Началото на 50-те години на XX век. Втората световна война е приключила. Светът е обаче..

публикувано на 25.11.19 в 16:03

„Нова земя“ разкрива порядките в следосвобожденска България

Защо наскоро преиздаденият роман на Вазов „Нова земя“ е неговият неоткрит роман? Според поетесата, писател и драматург към Народния театър „Иван Вазов“ Мирела Иванова в ядрото на романа е заложена една от големите теми на следосвобожденска България..

публикувано на 25.11.19 в 12:15

Благотворителен базар в помощ на деца със специални потребности

На 5 декември от 8 до 18 часа в две от сградите на Бизнес парк – София ще се проведе благотворителен коледен базар в помощ на Център за специална образователна подкрепа „Едуард Сеген“ в София. Учебното заведение е за деца със специални..

публикувано на 25.11.19 в 11:26
Майки на деца с увреждания в Русе протестираха като създадоха палатков лагер

"Да си вървим вкъщи, сине!" - ежедневието на спасяващите деца в риск

"Да си вървим вкъщи, сине!" е фичър (документален разказ), подготвен за Академията по радиожурналистика на БНР. Материалът представя протестите срещу Стратегията за детето и работата на социалните работници и лекарите, които работят за спасяването на всяко..

публикувано на 22.11.19 в 13:42
Мария Ваклинова

Вече 5 години Мария Ваклинова живее втори живот

Това е история за благотворителна кампания в полза на оперативното и следоперативното лечение, рехабилитацията и възстановяването на Мария Ваклинова. На 19 август 2014 г. Мария Ваклинова пострада изключително тежко след пропадане на асансьор от деветия..

публикувано на 22.11.19 в 13:06
Мариана Праматарова

Мариана Праматарова: Длъжници сме на православното ни наследство

По случай Деня на християнското семейство Мариана Праматарова ще представи в зала „Вяра” на Столичната библиотека новата си книга „Сакрално: чудесата близо до нас”.  В книгата са представени православни манастири и светци, места с чудодейни мощи,..

публикувано на 21.11.19 в 15:36
Някои отделения в МБАЛ

Спасяват с кампания болнично отделение в Перник

Венеция Данаилова и Катрин Богданова започнаха кампания за ремонт на гинекологичното отделение в болница "Рахила Ангелова" в град Перник. Във Фейсбук има създадена страница, посветена на кампанията .  АГ отделението и неонатологията в болницата..

публикувано на 21.11.19 в 15:13

Кюстендилската църква "Св. Георги" - не(о)познатото средновековно бижу

Дори мнозина от местните жители не знаят пътя към смятаната за най-стара църква в Югозападна България – „Св. Георги“ в покрайнините на Кюстендил. Йорданка Якимова е екскурзовод в комплекса, който се състои от храма и възстановеното старо училище...

публикувано на 21.11.19 в 12:16

Пол Маккартни написа детска книжка „Хей, дядо Готин“

Приказките на Маккартни са различни, те са по-интимни, каза пред БНР преводачът на детската книга на Пол Маккартни „Хей, дядо Готин“ - Явор Недев. „Пол Маккартни – кога той ще пише приказки“ – това е била първата реакция на Недев, когато са му..

публикувано на 20.11.19 в 11:04