Детската стая

Румънският соц като ескейп стая

Преди известно време "Изотопия" хапна лимонови резенки и пи лимонада, докато се разхождаше из образцовия дом на семейство Петрови. Заведохме ви в "Червения апартамент" в сърцето на София, пресъздаващ живота на средно българско семейство в годините на..

обновено на 12.10.19 в 08:27
Жулиета Борин и Елияна Райчева

Жул Верн и неговата България

Всички знаем, че Жул Верн е считан за „баща“ на научната фантастика. Още от най-ранни детски години сме обикаляли с него света за 80 дни, пътували сме до центъра на Земята и сме се вълнували от приключенията на капитан Немо. Не всички негови..

публикувано на 11.10.19 в 16:41
Куклите на Милена Пенчева печелят симпатии в много страни по света.

Милена Пенчева превърна парцалените кукли от бабино време в бутикови

Деца от различни държави прегръщат парцалените кукли, създадени от българката Милена Пенчева, която  от години живее в Балтимор, САЩ. В тежка битка с рака  тя се връща към старите си умения да прави плетени кукли, които успяват да развълнуват..

публикувано на 11.10.19 в 15:56
От картините, възпроизведени в учебниците, днешните ученици могат да преминат към интерактивни карти, които правят връзки между събитията. На снимката: Картина на Васил Горанов

Активна историческа карта популяризира историята ни чрез новите технологии

Проект на активна историческа карта ще бъде представен тази вечер от 18:00 ч. в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в София. Тя се стреми да популяризира българската история и картография чрез модерните технологии.  Проектът..

публикувано на 11.10.19 в 15:06
Грета Тунберг с коментар за песента на Джон Мередит

Композирах метъл по речта на Грета, защото като дете и аз исках да променя света

Ню Йорк - градът, в който Грета Тунберг обвини световните лидери, че са отнели детството и мечтите й. Там се намира и студиото на барабаниста Джон Мередит, в което е записана песента, вдъхновена от речта на 16-годишната тийнейджърка. Видеото..

публикувано на 11.10.19 в 13:14
Тази година в училището в Генерал Тошево са кандидатствали и деца от Добрич.

Гимназията по земеделие в Генерал Тошево с нов, дигитален облик

Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево от тази учебна година предлага ново, модерно и интересно образование. Децата се обучават на чинове с образите на видни българи - писатели, революционери, владетели...

публикувано на 10.10.19 в 10:55

Електрически автомобили и хуманоиден робот на изложение в Горна Оряховица

Иновативни разработки, които са с приложение в медицината, в самолетостроенето, в ядрената енергетика, в индустрията и в бита представят в Горна Оряховица 22 професионални гимназии и седем технически университета. В двудневното изложение на..

публикувано на 09.10.19 в 14:53

„Отвратителните рими“ на Роалд Дал – прът в колелото на щастливия край

„Мислите, че знаете тази приказка добре. Но грешите. Истинската ще ви потресе.“ Така започват „Отвратителните рими“ на британския писател хуморист Роалд Дал. Илюстрациите в книгата и този път са на Куентин Блейк, чийто почерк е разпознаваем за ценителите..

публикувано на 09.10.19 в 12:08

Ученици нарисуваха със семена и яйчени черупки усещането си за Антарктида

Изложбата „Усещането Антарктида“ ще бъде открита в 18.00 часа в централното фоайе на Ректората на Софийския университет. Ученици от 5, 6 и 7 клас на 96-о училище „Лев Николаевич Толстой“ в столицата и преподавателката им по изобразително изкуство..

публикувано на 08.10.19 в 11:15
Милан Митрович

Проектът "РоУм" - втори живот за ненужните вещи

"РоУм" е наименованието на проект, по който работят хървати. Те пренасят своите творчески идеи в квартал Столипиново и Шекер махала в Пловдив. " "RoUm" " е един от проектите на ромската младежка организация на Хърватия. Започнахме го преди три..

публикувано на 07.10.19 в 13:20