Холандецът Якоб ван Бейлен, който живее във Велико Търново, има колекция от 230 старинни килими.

Уникална колекция старинни килими има холандецът Якоб ван Бейлен

Уникална колекция от 230 старинни килими има холандецът Якоб ван Бейлен, който живее във Велико Търново. Най-старите килими са на по 200 години и са от Чипровци и Котел. Някои от уникалните си образци на българските килимарски школи холандецът е..

публикувано на 17.06.19 в 13:42
Младите дарители от Детския общински съвет в Добрич.

Деца в Добрич даряват книги за регионалната библиотека

Детският общински съвет в Добрич днес дари книги на детския отдел в Регионалната библиотека „Дора Габе“. Структурата съществува от малко повече от една година, но зад гърба си вече има няколко успешно реализирани инициативи. В началото на..

публикувано на 14.06.19 в 13:35

Необходими са пари за лечението на 13-годишния Веселин Халачев от Доспат

15 хиляди лева се събраха за броени дни в дарителската кампания за 13-годишният Веселин Халачев от Доспат. До края на месеца момчето трябва да замине на лечение в клиника в Истанбул. Веселин страда от много редки заболявания - мускулна дистрофия и..

публикувано на 14.06.19 в 12:15

Добри Божилов: Един народ има нужда от легенди, не само от енциклопедии

Книгата "Задругата" връща самочувствието на българите - така смята авторът й Добри Божилов, който гостува на предаването "Графити по въздуха".  Преобладават положителните отзиви за романа, което пречи да направим по-добро замисленото продължение,..

публикувано на 14.06.19 в 09:25
Ваня Савова- Окръжен прокурор на Плевен

Сдружение „Изида" в Плевен помага на абитуриенти сираци

20 години от създаването си отбеляза плевенското сдружение „Изида“. През годините хора с големи сърца помагат на деца, останали без родители за първите стъпки след завършване на училището. Сдружението обединява усилията на дами с различни..

публикувано на 13.06.19 в 17:02
Георги Стефанов от организацията WWF

Подготвя се план за алтернативна заетост в Бобов дол „след въглищата“

Документален филм „След въглищата“ за съдбата на хората във въгледобивния район Бобов дол ще бъде представен във Френския културен институт днес от 19 часа. Организацията WWF е възложила  да се направи план за справедлив преход от работата във..

публикувано на 13.06.19 в 12:56

Още няма резултат по случая с изчезналите домашни кучета край Каварна

Случай на откраднати кучета от двора на жилищна сграда в Каварна разбуди духовете и социалните мрежи през последните дни. Подозрението на хората, грижещи се за кучетата, са, че са предприети незаконни действия за справяне с популацията на..

публикувано на 13.06.19 в 11:54

С роботизирана система в Александровска болница ще се правят операции на простатата

Ракът на простатата е най-често срещаното онкологично заболяване при мъжете. Над 92 000 души в Европа губят битката с болестта всяка година. Над 2 милиона  са с поставена диагноза. Изследванията показват, че ракът на простатата е третата..

публикувано на 12.06.19 в 10:20
Пътуващо читалище

Пътуващото читалище "Бащино огнище" издаде нова книга

Пътуващото читалище "Бащино огнище" за поредно лято поема на обиколка в страната, за да привлича интереса към българската история. Една от новостите в колекцията му е книгата "Народен домашен лекар", съставена преди повече от век, а сега -..

публикувано на 11.06.19 в 13:26
Ангел Костадинов е студент в специалност

Студент прожектира филми на ученици в Костинброд

В сряда, а много често и в събота 33-ти кабинет на средно училище "Д-р Петър Берон" в Костинброд се превръща в дом на киното. Инициативата за прожекции на известни и обичани филми в училище е спечелила много ученици от различни класове, превърнали се в..

публикувано на 10.06.19 в 13:34